Viktväktarna

Rabarberkaka med viktväktarna

Rabarberkaka – Viktväktarna

Några av oss kanske har rabarber kvar i frysen som vi inte vet vad vi ska göra något med då vi redan gjort mycket. Här är recept på en rabarberkaka. Rabarber är så gott och man kan göra så mycket varianter med rabarber. En enkel kaka att göra och som passar både på picknick och på fikabordet. Här har ni viktväktarnas recept på rabarberkaka.

Baka och njut av en tugga eller två!

12 portioner = Hela receptet
Points = per portion
5

Ingredienser

Vetemjöl 3 dl

Majsmjöl ¾ dl

Bakpulver 2 tsk

Äggula 1 st

Kvarg naturell 10% 1 dl

Sylt ½ dl

Rabarber 7 stjälkar

Socker ½ dl

Äggvita 1 st

Rapsolja 1tsk

Socker 2 msk

Instruktioner

Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, äggula, kvarg och äppelmos till en smidig deg. Tryck ut degen i en smord springform och låt vila i kylskåp ca 1 timme. Dela rabarbern i bitar och blanda med socker och lägg i pajskalet. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker. Klicka ut marängen och grädda i ugn 175° ca 40-45 min.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

√ Receptkälla – Rabarberkaka Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *