• Mirres Outfit,  Våra resor

    Måns Ols – En Magisk dag

    Trevlig Lördagskväll Kära Bloggvänner

    Idag har vi haft alla sorters väder utom snö känns det som. Det har varit sol och badväder. Det har spöregnat och det har varit grått och mulet. Nu på kvällen var det rått och kallt när vi var ute i trädgården med våra nyfunna vänner. Barnen ville aldrig gå in, så vi fick hitta våra knep för att få med oss barnen till respektive stuga. Vi tre har idag varit till den fina restaurangen Måns Ols och hade en toppenkväll där, med sol hela tiden och en sommarkväll som verkligen var så fin man kan önska sig.

    Måns Ols Wärdshus i Sala

    Restaurangen Måns Ols ligger vid Lånforsen i Sala, och det är väldigt Det är en vacker och naturskön plats. Restaurangen brinner för att använda lokala råvaror från lokala leverantörer i sina menyer och sitt sortiment. Deras mål är att samarbeta och göra det så lokalt som möjligt, vilket skapar en hemtrevlig atmosfär och en plats man gärna återvänder till. Det sätter sin prägel och man minns stället och vill komma åter. Jag kan relatera till och instämma i detta, eftersom vi känner samma sak. Idag sa även Bellis att hon ville mer än gärna äta där igen.

    Vår kväll på Måns Ols

    Vi fick en utmärkt plats att sitta på med utsikt över vattnet. De flesta som sitter där får plats mot vattnet, men vi fick en särskilt bra plats. Jag beställde en vegansk rödbetsbiff med chèvre- och spenatcrème, picklad rödlök och parmesanostgratinerad bakad potatis. Bellus ville ha fish n´chips med pommes, remouladsås och ärtor. BQ valde varmrökt lax, färskpotatis och romsås. Vi var alla mycket nöjda med våra rätter, de var utsökta. Snuttan fick dessert, men vi andra nöjde oss med te och kaffe. Det var en kväll som vi kommer att minnas som ett av de bästa under vår semester. Tyvärr har BQ endast en semesterdag kvar. Han börjar arbeta igen på måndag och det kommer att kännas tomt utan honom under mina sista semesterveckor.

    Mer användbara länktips

     Mer av våra resor – Sweetwords

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    2
  • Mirre,  Mirres Outfit,  Mode och tips

    Shopping från Sellpy – Godmorgon från stugan

    Trevlig Lördag Kära Bloggvänner

    God morgon från stugan på landet. Jag har sovit något oroligt. Det blev ljust mycket tidigt på morgonen och en eller kanske flera flugor surrade runt och klättrade på mig. Jag vaknade redan Klockan halv sex och Bellis vid sex. Däremot verkar det som om BQ har sovit gott. Ikväll ska vi ut och äta på Måns Ols, det ska bli trevligt och gott. Jag skriver och berättar om det i ett eget blogginlägg ikväll. Nu regnar det utanför och det har ju sin charm när det smattrar mot taket på stugan. 🌧️🏡. När vi alla vaknat till sedan ska vi plocka fram god frukost, smaskens. Det är såråkallt inne i stugor tycker jag, och här var det nästan extra svalt kan jag tycka.

    En ny upplevelse så har jag shoppat från Sellpy och det har jag inte gjort mer än en gång innan för länge sedan. Jag fick hem kläderna igår, ni kan se vad jag shoppade nedan HÄNG MED!

    Sellpy din Seconhand på nätet

    Igår fick jag ett sms om att mitt paket från ➜ Sellpy hade anlänt till postfacket och att jag skulle hämta det. Paketet skulle egentligen levereras på måndag, men det kom redan idag. Det var positivt eftersom att det annars hade fått ligga hela helgen, vilket inte är önskvärt om man inte hämtar ut det omedelbart när det kommer till postboxarna. Jag fyndade kläder för 674 kronor sammanlagt och då också märkeskläder som annars är jättedyra.

    Utanför min komfortzoon

    Jag valde att chansa när jag klickade hem alla kläder att ta en storlek mindre än jag annars har. Jag gör just det för att jag faktiskt alltid skickar efter större storlek än jag har, för jag tror att det annars inte ska passa. Denna klänning ovanför från Bikbok var ren chansning. Klänningen är utanför min komfortzon när det är tightare modell, urringat och storleken mindre än jag annars har. Den passar finfint och sitter som den ska. Dock är det jag som måste lära mig att trivas med min kejsarsnittsbulle, som jag kallar den. Den framhävs i sådana här kläder. Men men, det är ju jag, och jag måste lära mig acceptera den. Jag har lite svårt för att man ser lite ”gravid” ut, men det får väl betraktaren tycka så då. Enligt de få jag frågat så ser jag inte så ut, men min hjärna tycker det.

    Odd Molly i toppenskick!

    Jag har noggrant undersökt Sellpy vid flera tillfällen och letat efter ➜ Odd Molly, ett av mina favoritmärken, men som jag sällan unnar mig på grund av de höga nypriserna. Jag blev förtjust i den rosa koftan som kostade 240 kr på Sellpy. Koftan skulle mist minst 100-1000 kr som ny, vilket den förmodligen gjorde. Samma sak gäller den stickade tröjan, som kostade 135 kr på Sellpy och hade ett liknande nypris. Allt på Sellpy är begagnat, men när man tittar på deras app så anges skicket på kläderna och jag köper alltid de som anges vara i ”mycket bra” skick. Allt jag fick hem därifrån idag är faktiskt i nyskick och utan fläckar, noppror eller liknande.

    Inspiration av Pernilla Wahlgren

    Nästa klänning jag valde att beställa inspirerades av Pernilla Wahlgren. Hennes klädval under Allsång på Skansen är alltid så välklädda och fina. Jag fann att denna klänning påminde om en del hon brukar bära vid dessa tillfällen. Jag är mycket förtjust i den. Den här klänningen och den rosa koftan är de som blev mina favoriter bland de plagg jag nyligen beställt. Jag tänkte även klicka hem en hög med kläder åt tösen till hösten så hon får lite nytt till skolstart. I kväll planerar vi att besöka en fin restaurang. Jag överväger att bära denna klänning vid det tillfället. Anser ni att det är lämpligt?

    ➤ Har ni skickat efter från Sellpy och vad tycker ni?

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3