• Tipshörnan

    Uppslukad av en bok – Sluta aldrig gå

    Trevlig Fredag Kära Bloggvänner

    Idag är det den rosa dagen, den skimrande dagen. Ja så kan man känna när man jobbar att det är så. Det är alltid något speciellt med fredagar. Såklart kan det variera men man känner sig extra ledig då när eftermiddagen infinner sig och det är dags att ta helg. Vill ni ha ett boktips och ha en förtrollad stund?! Då vill ni vara uppslukade av en bok som vi varit här hemma. Det har kommit tårar och även så att det inte går att sluta läsa. Den är en stark bok som fästar sig. Man har kännt sig frustrerad och även arg.

    Häng med ska jag tipsa vidare!

    Sluta aldrig gå av Christina Rickardsson

    Den bok jag vill tipsa om är ”Sluta Aldrig Gå” av Christina Rickardsson. Här får man läsa om Christinas liv när hon föddes och uppvuxen i vildmarken i en grotta i Brasilien. Därifrån som fem år flyttade Christina och hennes mamma till São Paulos, en av de farligaste miljöerna man kan tänka sig att växa upp i. Hon fick en syn på livet hur man exempelvis inte skulle lita på polisen. När hon var åtta år adopterades hon till en familj i Västerbotten. Där också få känna av den kulturkrock som det kan härleda till att komma ny till en mindre ort och de svårigheter det kan leda till.

    En bok som ger högt betyg

    Man får följa Christina där hon återberättar om sin uppväxt från gatubarn i Brasilien till där hon är idag. Man får känna av den starka känslan när hon berättar om svek, sorg, psykiksa och fysiska känslor som är där hon är och formats till. Jag tycker boken skulle bli en film och även filmen skulle väcka de känslor som vi vill se och känna på efter man läst.

    Boken får högt betyg

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3