• Bellis,  Min Vardag,  Mina Tankar

    Sluta vabba då barnet fyllt 12 år?!

    Hej Kära Bloggvänner

    Usch, det går löss, magsjuka och förkylningar nu och jag pallar verkligen inte att få någon av de två förstnämnda. Det brukar ju komma massor av smittor den här tiden på året när allt drar igång igen. Det är väl bara att vänta och se vad det blir av det. Vi får se om Bellis klarar sig undan från det, och det skulle vara så jobbigt för henne med sitt tjocka hår att få löss. Man ska inte heller ta ut något i förskott, för man får det om man får. Vad ska man göra?!

    Sluta vabba då barnet fyllt 12 år

    Alltså, det är ju helt sjukt att man inte kan vabba på lika vis med med sitt barn efter att de fyllt 12 år. Barnet kan ju fortfarande vara hur sjukt som helst och behöva hjälp, även om man är över 12. Det är ju inte säkert att man har någon annan släkting som kan vara hemma med barnet, så då måste man ju ta ledigt från jobbet.

    Enligt rekommendationerna bör föräldrar med barn över 12 år som är sjuka försöka erhålla ett läkarintyg. Emellertid är detta inte alltid möjligt. I sådana fall vad är plan B? Är det att föräldern själv sjukskriver sig och stannar hemma med barnet? Detta är dock inte en idealisk lösning, eftersom föräldern inte är sjuk och förlorar en karensdag utan lön. Att ta tjänstledigt utan lön eller semester är inte heller önskvärt. Dessutom ska försäkringskassan också godkänna om det är giltigt att få beviljas vabb efter vad de ser på läkarintyg man skickat in. Det efter att man vabbat redan.

    Man är inte stor som 12- åring i alla lägen.

    Naturligtvis är Bellis en kapabel individ som utan tvekan skulle kunna hantera enklare uppgifter som att värma mat eller ta hand om sig själv under enklare sjukdomar. Men det handlar inte om hennes förmågor, utan om det faktum att det inte är lämpligt att lämna en 12-åring ensam hemma en hel dag, särskilt när hon är sjuk eller mår dåligt. Även om hon fyller 11 år i år, är det fortfarande två år kvar tills hon når tonåren, och mycket kan hända under den tiden. Personligen anser jag att det är lämpligt att låta barn vara ensamma hemma först när de har blivit tonåringar. Vi har dock turen att BQ kan arbeta hemifrån, vilket skulle lösa situationen för oss oavsett. Men vi förstår att det inte är lika enkelt för alla familjer, och att vissa barn är sjuka oftare än andra.

    Hur gör ni när era barn som är över 12 år är sjuka och hur tänker ni kring det?

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4