• Våra resor

    Utflykt till Lugnets Badhus i Falun

    Trevlig Söndag Kära Bloggvänner

    Idag påbörjade vi förmiddagen med en resa till Borlänge för att äta på IKEA. De hade en pannkaksbuffé för barnen idag, vilket Bellis uppskattade mycket. När vi hade ätit klart och fyllt på vår bil med el igen fortsatte vi några mil bort till Falun för att besöka Lugnets Sportcenter och ta en tur till deras badhus. Det är ett stort center med många träningsmöjligheter. Framför allt är det känt som en skidanläggning. Följ med så ska jag berätta om vår dag..

    Lugnets badhus – ett av Sveriges nyaste badhus

    Anläggningen och ➜  Badhuset Lugnet har ett miljövänligt fokus och erbjuder lek, gemenskap, träning och tillgänglighet för alla åldrar. Inne i familjebadet finns ett badcafé och vid entrén säljs badkläder, armpuffar, simglasögon och liknande. Badhuset har fyra bassänger: en för motionssim, en varmvattenbassäng för familjer, en större bassäng i familjebadet och en mindre bassäng för de yngsta. På sommaren finns även utomhuspooler tillgängliga för lek.

    Välkommen på relaxen en våning upp

    På den övre våningen finns ➜  Relaxavdelningen för avkoppling och där finns det flera olika sorters njutningar att tillgå. På relaxavdelningen finns ett café med fokus på hälsosammare försäljning. Här erbjuds du tvagning där man tvättar sig med kallt och varmt vatten för att sedan stå ovanför en hink som häller isvatten över dig. Det finns ångbastu, torrbastu och aufgussbastu med möjlighet till väglett pass. Det finns is-rum där du skrubbar dig med is och det är ju det som spa går ut på, att man ska få igång blodcirkulationen med kallt och varmt. Du får även möjlighet att bada i varm pool, kall pool eller en ispool fylld med is.

    Separat inträdesavgift krävs för denna plats och ingår inte i inträdesavgiften för badhuset. Om du vill besöka båda platserna måste du betala för båda. På söndagar är det familjedagar i relaxavdelningen och barn är välkomna att följa med.

    Priser i badhuset och Relaxen

    • Barn 0 till 11 år går in gratis
    • Barn från 12 år betalar 70kr
    • Vuxen betalar 140kr
    • Student och senior 70kr
    • Relaxen mån till lördag 530kr
    • Söndag familjedag 390kr

    Minus är ju såklart också att det blir så dyrt om man som vi är två stycken eller en hel familj vill nyttja relaxen. För oss idag hade det kostat 1255 kr för att både bada och vara i relaxen och det är lite väl saftigt kan jag tycka. Fastän det kostar att driva ett spa och ett badhus och det är nog inte överpriser på relaxen.

    Vår upplevelse på Lugnets Badhus

    Vi har tidigare besökt anläggningen och då var det inte lika mycket folk. Idag var det fler besökare och det är naturligtvis trevligare när det är färre. Vi anlände senare än planerat idag. Förra gången vi var där var vi där redan klockan 10 på förmiddagen. Nu anlände vi inte förrän klockan 13, vilket har stor betydelse. Själva bassängerna och hela badhuset är bra. Jag saknar dock bubbelpool, de har istället fokuserat på lek och det finns en vågmaskin i poolen. Det finns även en varmpool i ett separat rum. Där har de förmodligen träning med funktionshindrade under dagtid på vardagar. Där tycker jag det är mysigaste att vara, lite avskilt där och det är varmare.

    Den andra delen av familjebadet består av en stor pool med några träningssträckor, en småbarnspool, en lekpool med en vågmaskin. I en del av familjebadet finns även en ångbastu och en torrbastu. I taket i badhuset finns dekorationer i form av falukorvar och rutschkanan är en falukorv. Falun är ju känt för falukorv. Utsikten är fin runt om hela badhuset och man ser skogen och skidanläggningen från alla fönster.

    Det finns för och nackdelar

    Det finns anpassade omklädningsrum för herr, dam, handikappade men även mix. Nackdelen med mixade omklädningsrum är att män kan passera förbi när man byter om för att gå till herrarnas duschar. Därför är det viktigt att välja ett skåp på den avdelning som inte är mixad. Det är dåligt skyltat inne på omklädningsrummen. Idag missade jag och Bellis det, så vi stod och bytte om när en man plötsligt gick förbi insvept i en handduk på väg från herrarnas duschar. En fördel med mixade omklädningsrum är att man kan vara där med sina barn om de har en ålder som gör att de inte längre får följa med sin vuxna in i damernas respektive herrarnas omklädningsrum. Man får alltså välja vilket skåp man vill sedan håller man upp sin tag så låser den sedan det skåpet så är det ditt.

    Duscharna är också miljövänliga och det märks också på strålen, det tar en evighet att skölja ur schampo och balsam. Så när jag kom hem fick jag tvätta om håret det vart inte rent. Toppen är att de har elektroniska lås på skåpen och man får som en armklocka som man öppnar och stänger låset med. Så det är överlag ett väldigt bra badhus och jag rekommenderar att man åker dit på förmiddagen då de öppnar och att du dubbelkollar noga vart du väljer skåp så du inte hamnar i mixdelen om då inte vill det. För barnen är det verkligen toppen och vill man lägga extra på relaxen så är det ju toppen att mixa att man kan vara där en stund i taget medans den andra vuxna är i badhuset om man åker med barnen.

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4
  • Min Vardag,  Mirres Outfit

    Triangel i vardagen och Idolkväll

    Bilder från senaste veckan

    Trevlig Lördag Kära Bloggvänner

    Så härliga dagar vi har haft de senaste och nu är det ju brittsommar får man nog säga nu. Härligt då man fortfarande kan vara ute mitt på dagen utan jacka men ändå ha soligt. De senaste dagarna på jobbet har det varit väldigt gott, varmt just där och sedan när man går hem igen så är det lite kyligare. Både torsdag och fredag har det varit tung dimma på morgonen och i fredags när jag gick till jobbet så var det så man inte såg framför sig. Det är lite läskigt för helt plötsligt kan man möta en cyklist eller så kommer helt en gående upp framför sig.

    Kan tänka mig att bilister tycker att det är ännu läskigare efter som de inte ser framför sig. Fast det härliga i det var att det var så härlig luft då och man kände sådär att man fick andas ut ordentligt då luften var så krispig.

    Härliga bilder på de mina

    Triangeln finns där och så är det!

    Veckorna går och nu har jag jobbat 50% i 14 dagar och hittills går det helt ok och visst såklart gör det ont i nacken och i triangeln som jag kallar det. Vilket också inte är så konstigt eftersom jag belastar mig mer. Med triangeln menar jag från nackfästet vid hårbotten ner t.o.m axlarna. Samt det ger olika symptom som visar sig lite då och då på olika vis. Det kommer och går och jag ger er svaret som jag också svarar personer utanför nätet då de frågar – Det knallar på, värken finns där, jag får leva med den och lära mig att hantera den i vardagen både privat och i jobbvardagen. Det är en svår och tuff utmaning och framförallt när det gäller i vardagen med jobbet, men jag är inte unik det är så för alla som varit sjukskrivna länge.

    Hur jag kommer bli och vara när kroppen har bestämt sig för att vara ”färdig” i detta och då får det den bestämt sig vara för att klassas som läkt klart det vet jag inte. Det kanske är nu eller så är det inte det. Det visar sig ju efter att jag belastat kroppen när jag kommit upp i full tid som jag ska jobba som jag kommer fortsätta med.

    Bilder från idag, solig härlig lördag

    Myslördag och Idol

    Bella fällde mycket päls nu och det är ju också ett hösttecken. Dock kan jag känna av hundar just då, jag är allergisk mot hundar egentligen. Fast vi har haft hundar sedan jag var liten runt om oss. Så den allergin har i stort sett vuxit bort. Vi har haft Bella fredag eftermiddag till nu lördag eftermiddag. Vi lämnade tillbaka henne för vi tänkte nog åka till badhuset i morgon. Jag känner att det kan bli härligt. Vi får se om det blir så, men morgondagen är i morgon och vi får checka status då. Nu är det lördag och vi ska ladda för myskväll med Idol snart för det gillar vi alla tre här hemma.

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    5
  • Viktväktarna

    Ska du på kräftskiva? – Västerbottenpaj

    Nu stundar kräftskivor och kommande höst

    Jag äter inte skaldjur. Tycker inte om det och får även klåda i svaljet. Kräftor är också något som jag verkligen inte klarar av. Jag har svårt för sugandet, knakandet, sättet man äter dem på dem på och den röda färgen på kräftorna. Jag har också svårt för att se hela kräftor ligga där och man äter på dem. Jag är nog ganska extrem, men jag mår illa av just det. Jag har för den delen varit på fler kräftskivor och för mig förknippar jag därför kräftskivor med goda pajer. Här tänkte jag tipsa er om västerbottenpaj som verkligen är en höstpaj och utmärkt val på en kräftskiva.

    Gott till kräftskivan

    Västerbottenpaj är ju något man förknippar med hösten och kräftskivor. Det brukar jag ta på kräftskivor eftersom jag inte gillar kräftor alls. Här har ni ett smarrigt recept på västerbottenpaj med Viktväktarna.

    4 portioner = Hela receptet
    Points = per portion9

    Fler recept på västerbottenpaj från Viktväktarna

    Ingredienser

    • Rapsolja 1 msk
    • Filodeg 125 g
    • Äggula 6 st
    • Mjölk 0,5% 3 dl
    • Ost riven 31% 100 g, västerbottenost
    • Timjan 3 msk, hackad färsk

    Gör Så Här

    Sätt ugnen på 200°. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.

    Servera med en mindre klick lätt creme fraiche eller mindre klick smetana (Då blir det något mer poäng)

    MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

     Mer recept från sweetwords

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    5
  • Tipshörnan

    Spice Blend från Tea Centre Of Stockholm

    Vårt bibliotek på jobbet är så mysigt

    Trevlig Torsdag Kära Bloggvänner

    Nu var det flera dagar sedan jag skrev och det är helt enkelt så att jag har inte tiden på samma vis längre. Nu har vi börjat med att jag jobbar 50% förmiddag och 50% eftermiddag varannan dag för att känna att jag är med helt i verksamheten och jag även kommer få mer föräldrakontakt också då jag jobbar på eftermiddagarna. Det har även hunnit ändra sig en hel del ute sedan sist jag skrev, ganska stor skillnad. Idag är det strålande fin dag med krispig luft, precis så som jag älskar.

    Tea Centre Of Stockholm

    När BQ var på mässa i helgen på Lidingö så stannade även han och hans kollega till vid Södermalm i Stockholm för att besöka butiken ➜ The Tea Centre Of Stockholm, en butik jag hade älskat som BQ sa. Butiken har en lång historia och har funnits på Södermalm sedan 1979. En gammeldags och gemytlig butik där man alltså endast säljer te i olika former. Inredningen i butiken präglar också råvaran te och dess historia och är man en sann teälskare kommer man att känna sig välkomnande. Sortimentet i butiken är olika tesorter från hela världen. Här kommer den kända tesorten ”söderblandningen” och har fått sitt namn efter platsen och butiken.

    Hit ska ni kika in om ni har vägarna förbi. Tesorten som fick komma hem till oss heter Spice Blend. Det är ett indiskt te som butiken kallar för sitt eget chai masala. Smakarna man kan känna av är kanel, kardemumma, kryddnejlika samt nypon. Det är en exotisk touch och man känner av alla aromer. Jag älskar det och BQ tänkte väldigt mycket på mig när han valde det. Ja jag älskar ju chailatte, men slutat dricka det i stort sett för det är så mycket socker i. Det finns olika sorter i just Blend som ni kan klicka er vidare till.

    Jag hoppas att jag kommer dit någon gång och vi kommer absolut klicka hem mer tesorter.

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3