• Våra resor

    Bispbergs Klack och Skedvi Bröd

    Trevlig Lördag Kära Bloggvänner

    Idag kände vi alla tre att vi behövde komma ut och göra något. Vi var lite sega och fantasilösa alla tre. Då kom BQ på att vi kunde göra en trevlig utflykt till grannkommunen där de har en fin utsiktsplats. Det var även toppenfint väder och solen sken. Vi sa också att vi skulle köpa med oss picknick. Så var det bestämt och det visade sig sedan bli än mer bestämt och en utflykt till när vi ändå var iväg på vägarna.

    Häng med ni också på våra utflykter, kika nedan

    Bispbergsklack – Magisk utsikt!

    Vi tog bilen till ➜ Bispbergs Klack och innan vi ens nådde till utsiktsplatsen så var omgivningen fin redan där. Bispbergs Klack är ett naturreservat och berget reser sig så högt som 315 över havet. Det är jättevacker utsikt och den klassas som en av de vackraste utsikterna man kan besöka i Dalarna. Det är två leder dit som man kan besöka för att se utsikten. En led är lite kortare och en är således då lite längre. Det är fina skogsvägar som leder till utsiktsplatserna och man kan gå runtom de båda utan problem. Bispbergets branta klippväggar lagrar värme och det blir också ett gynsamt klimat för unik växtlighet och flera fågelarter som trivs där. Den här gången gick vi den kortare leden mest för att Bellis ville inte gå den långa. Nästa gång kommer vi gå den längre för utsikten där ska vara än mer vacker.

    Stora Skedvi – Skedvi Bröd

    Idag tog vi oss en utflykt efteråt för att även besöka Skedvi Bröd. Det ligger ett par mil utanför Säter och ➜ Bröd ligger i samma byggnad som Kulinariet och Saluhallen. Restaurangen Kulinariet där bjuds man på lokala råvaror. På vardagar i ➜ Visthusboden- Saluhallen kan man få se brödtillverkningen på plats. Det erbjuds även bagarkvällar där man har möjlighet att själv grädda bröd i ugnen.

    Visthusboden – Saluhallen, där finns försäljning av lokala råvaror och så långt ögat kunde nå fanns det allt för alla där. Det fanns mycket som var tillverkat av företag och leverantörer lokalt och bara en bit ifrån. Allt var noggrant valt med omsorg vad som skulle finnas i butiken. Vi köpte med oss lite smått och gott hem som ni kan se nedan på fotot.

    Livia och Leran – Fångade mitt öga

    En designer inne på Skedvi Bröd som fångade mitt intresse var tillverkaren av detta keramik. Tillverkaren heter Livia och hon driver ➜ liviaochleran och finns i Ornäs mellan Falun och Borlänge. Livia har stort intresse för lera och keramik. Sedan 2018 öppnade hon i större lokaler. Hon vill skapa fram den där unika och personliga touchen på sina verk och tycker att det ger extra liv och personlighet åt kunden som sedan köper produkten. Alla produkter är därför handgjorda av Livia själv. Livia vill även nå ut med sitt brinnande intresse och håller därför också drejning och keramikkurser. Ni kan se och lockas av hennes produkter ➜ Livia och Leran på instagram

    Nästa gång jag ska mot Falun och Borlänge ska jag nog ta en sväng hit och besöka hennes verksamhet

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    1