• Mirre,  Våra resor

    Alma´s Café i Borlänge

    Glad Sommar Bloggvänner

    I dag har vi varit till ➝ Kupolen i Borlänge för att kika på kläder till BQ som behöver förnya sin garderob. Han har rensat undan kläder som är slitna eller för stora sedan innan. BQ ville till Jack & Jones, Carlings och till någon skoaffär exempelvis Deichmann eller Skopunkten. Han behövde köpa både snyggare skor att ha till vardags men även till snyggt och nya sandaler till sommaren. Allt han hade önskat hittade han och hans sommaroutfits kommer bli så snygga, eller han kommer att bli så snygg

    Vi åkte sedan ifrån Kupolen och tog en fika i Borlänge Centrum på Alma`s Café , Häng med får ni se vilket fik det är, jättetrevligt.

    Alma´s Café i Borlänge Centrum

    Vi ville sedan ifrån Kupolen, främst jag som kände mig stressad av allt folk och hade tung huvudvärk av alla intryck. Vi åkte till Borlänge centrum för att åka till ett café som jag tänkte på. Det cafét verkade ha blivit uppköpta av en pub och restaurang så vi sökte på Google på något café i Borlänge. Då fick vi fram några stycken. Vi fastnade för ➝ Alma´s Café som såg ut att vara trevligt. Så var fallet också och vi traskade dit. Vi tyckte om det direkt bara vi såg skyltarna och deras dekoration i fönstren.

    Vi gick in och möttes av ett väldigt charmigt café i 50 och 60-tals stil. Det var också deras röda tråd. De har tre olika avdelningar att sitta i. Varje rumsavdelning har sin egna prägel och touch från 50 till 60-talet och inspiration från Carl Larsson. Fikabröden var såklart klass på och det fanns personliga tankar på dem också. En liten chokladbolls-semla fick mitt intresse. Tyvärr köpte jag inte den, men den var så söt. Det här är också Borlänges äldsta konditori och ➝ Alma´s Café är också rankat som en av de populäraste i Borlänge.

    Ett tips att besöka om ni har vägarna förbi Borlänge i sommar

    √ Mer från  sweetwordsbymirre

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4
  • Viktväktarna

    Bärmuffins i sommar – Viktväktarna

    Bärmuffins

    Här har du den perfekta utflyktsmuffinsen från ➜ viktväktarna att ha på barnkalaset, på stranden eller när du tycker att det passar.

    12 portioner = Hela receptet
    Points = per muffins
    7

    Ingredienser

    • Socker 1 ¾ dl
    • Ägg 1 st
    • Yoghurt 0,5% 2½ dl ( ta ex med smak av vanilj eller frukt)
    • Bakpulver 3 tsk
    • Vetemjöl 4½ dl
    • Florsocker 1 tsk
    • Röda vinbär 1 dl

    Gör Så Här

    Rör ihop socker, ägg och yoghurt. Blanda bakpulver och mjöl, vänd ner det i äggsmeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 180° ca 25 min. Låt svalna. Pudra dem med florsocker och garnera med bär vid servering

    / Receptkälla ➜ Muffins med yoghurt och bär viktväktarna

    MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

     Mer recept från sweetwords

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    2