• Våra resor

    Stylemood på Gotland – Utflyktsmål för en dag

    Glad Sommar Bloggvänner

    Sommar och semestrar är på stormsteg framåt för oss allesammans. För mig är det tre veckor kvar. Dock är det två veckor som inte är fulla veckor. Nästa vecka är det ju midsommar på fredagen. Veckan efter har jag tagit en ledig dag då vi ska åka iväg för att min älskling fyller år då . Han fyller jämt och vi ska ta in på hotell över helgen. På tal om utflykter så måste jag ju tipsa er om ⭆ Stylemood som ligger på Gotland.

    Häng med ska jag berätta om mitt besök på Stylemood och hur jag visste om butiken. Samt även tipsa om hur vi la upp denna utflyktsdag på Gotland och vilka plaster vi besökte. Det är magiska platser och ska ni till Gotland i sommar ha dessa utflyktsmål på din lista. Kommer tipsa om fler platser vi var till när vi var där en vecka så invänta dem också !

    Johanna Utterberg och semester på Gotland

    Jag har följt bloggaren Johanna Utterberg i flera år och då minns jag också att hon skrev mycket om sitt intresse för inredning och design på sin blogg. Johanna är alltså grundaren till idéen och den färdiga butiken som heter Stylemood. Vi var på semester 2020 på Gotland och hyrde stuga nära intill Tofta Strand. När jag då visste att Johanna hade sin butik på Gotland ville jag ju också kika in där någon av dagarna den veckan vi var där.

    Den stora ⭆ butiken Stylemood som är öppen året om ligger i Västergarn i gamla pensionatgården där Johanna växte upp. Till att börja med startade faktiskt Johanna med att ha butiken i ett garage och tänk nu har hon fått Stylemood att växa till tre verksamheter. Vi besökte den sommaröppna butiken i Ljugarn när vi var på väg till badplatsen vid Ljugarn. Jag fick också träffa Johanna på plats den dagen och det var charmigt för hon sa – Är det du Mirre(?) när jag var där inne. Jag var lite för blyg och vågade inte gå fram först.

    Stylemood en butik att älska

    Hösten 2015 grundades Stylemood och Johanna startade sedan upp webshopen som är en nätbutik med design och med inredning till hemmen från nordiska leverantörer som är utvalda med inslag från Gotland. Stylemood har också egen färgkollektion med vackra färger som är inspirerande av Gotland. Det finns även en egendesignad tapet ÄNGE i sortimentet som är framställd från Gotlands natur. Det fanns verkligen hur mycket vackert som helst inne i butiken. Sortimentet har ju såklart växt fram och ökat och nu finns det även kläder och till jul kan man klicka hem stylemoods julkalender.

    Vid Stylemood i Ljugarn ligger ⭆ Våffelmagasinet, perfekt. Då kan man ta en paus där innan man åker vidare mot de resmålen vi gjorde efteråt. Här kan man välja och vraka av många varianter av våfflor som du lätt hittar din favorit.

    Verkstan vid Ljugarns badplats

    Efter vi handlat hos Johanna så åkte vi till ⭆ Ljugarns badstrand för att sola och bada ett tag. Det var större strand än jag trodde och man fick gott om plats där. Det var härlig strand dock lite sjögräs vid vattenbrynet, men det var bara precis i början. Tofta strand som vi bodde vid var fräschare, men kändes som Ljugarns var lugnare på något vis. Vattnet var lika fräscht här med då man gått förbi sjögräset. Det fanns café och butiker här också, och en av dem gick jag in i. Det var butiken ⭆ Verkstan – The Social Life. De finns i både Ljugarn och Tofta. Det var massor av fint där inne och visst hade man velat köpt både det ena och andra. Jag var nöjd efter min shopping hos Stylemood och ville inte shoppa mer.

    Folhammars Raukområde – En annan värld

    Sex mil därifrån åkte vi norr om Ljugarn och till ⭆ Folhammars raukområde. Jag lovar att det var otroligt vackert där. Det var en jättehäftig upplevelse att gå där och se alla raukar. Folhammars har fler och många annorlunda raukar i olika former. Raukarna mäter upp mot 6 meter. Raukarna är gjorda av kalksten och fossiler. Det finns platser som man kan sitta och grilla eller ta picknick. Här kan man även gå vid strandkanten och njuta för en stund. Stranden sträcker sig flera kilometer bort fram till Ljugarns strandhamn.

    Mer från  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    2
  • Viktväktarna

    Ugnsbakad lax med varm dillsås

    Potatissommar

    Fisk måste vi äta mer av och jag tycker om fisk trots att man slarvar med att inte äta upp till 3 dagar i veckan. Här är ett gott recept som du kan göra och äta tillsammans med morötter, sockerärter och potatis som det står i receptet. Du kan också äta den tillsammans med såsen, laxen och sallad och strö lite hackade pinjenötter över laxen. Välj själv den blir i vilket fall som helst en god middag. Jag ger er i alla fall originalreceptet från viktväktarna

    4 portioner = Hela receptet
    Points = per portion
    8

    Ingredienser

    • Potatis 800 g
    • Morot 4 st
    • Lax 500 g
    • Salt ½ tsk
    • Citronpeppar 2 krm
    • Sockerärter 150 g
    • Matlagningsvin, vitt 2 dl
    • Fiskbuljongtärning 1 st
    • Majsstärkelse (redning) 2 msk
    • Matlagningsyoghurt 8% 2 dl
    • Dill 1 dl, hackad
    • Socker 1 tsk

    Gör Så Här

    Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och dela morötter. Lägg ner med potatisen när ca 5 minuter återstår. Lägg lax i ugnsfast form, krydda med salt och citronpeppar. Tillaga i ugn ca 20 minuter. Koka upp matlagningsvin med buljongtärning och red med såsredning, låt småkoka ett par minuter. Blanda ner matlagningsyoghurt och dill, smaka av med socker och ev. lite salt och peppar. Servera lax med kokt potatis, morötter, sås och skivade sockerärter.

    Anteckning

    Låt inte såsen koka efter att yoghurten blandats ner, då den kan skära sig.

    Receptkälla ➜ Ugnsbakad lax med varm dillsås – Viktväktarna

    MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

     Mer recept från sweetwords

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    2