• Våra resor

    Torsdag i Göteborg – Universeum

    Trevlig Torsdag Kära Bloggvänner

    Idag hade vi sagt en tid som vi ville ha frukost och så möttes vi av detta fina frukostbord. Jag har nog aldrig haft sådan myskänsla över en fruksot. De gör verkligen det där lilla extra Charlotte och Ulf som driver → Staaffs Guest House som vi semestrar vid. Det är nästan så man längtar tills i morgon igen för att se hur det är dukat och fixat då.

    Häng med ska ni få se resten av vår torsdag

    Jag är nog mer småstadsbo

    Tösen tycker ju såklart att det är fördel att det är pool i stugan, hon är som en fisk i vattnet. Hon har badat både förmiddag, eftermiddag och kväll idag. Det är ju så fint här så man skulle kunna flytta in direkt. Det är en annan känsla i stadspulsen i Göteborg. Det är en trevlig stad, men för oss som inte är från storstaden är det stressigt med spårvagnar, när man kör bil i centrum och att allting nästan kostar.  Det är cyckelspår mitt i allt. Emellanåt blir man omkörd av matbud etc. Däremot så är det fint om man letar upp de rätta ställena. Ska man intill Göteborg ska man åka just spårvagn eller tåg och lämna bilen hemma.

    En dag på Universeum

    Idag åkte vi in till Göteborg och tog en dag vid Universeum. Tanken var egentligen att vi skulle gå på Liseberg, men eftersom vädret är så extremt varierande timme för timme så kom vi fram till att åka dit. Jag tyckte det är charmigt på→ Universeum och lagom stort. Bellis hade jättekul och ville inte gå hem. Men efter tre timmar där inne med tropisk värme från regnskogen, akvariedelen och allt folk så hade jag kunnat slängt av mig alla kläder och hoppas i vattenfallet i regnskogen.

    Universeum är ett hus med fem plan där man kan se olika djur, läsa och utforska om exempelvis blåvalar eller djuren i regnskogen. Man kan även gå i en värld byggd som akvarium med olika slags fiskar. Testa experiment, läsa om kroppens uppbyggnad och göra roliga uppbyggda lekövningar. Gå in i kemilabbet, se teatrar m.m

    Det låter så mycket mer än vad det är. Men det var helt klart godkänt och Bellis gav det stor tumme upp.

    Restaurang Mercado Mexiko

    När vi var nöjda med Universeum så letade vi upp ett matställe och då fastnade vi efter ett tags letande för restaurangen → Mercado Mexico, supermysigt ställe. Det är ganska dyrt att äta ute i större städer och alla har inte lunch-priser. Det här matställe verkade intressant och gott. Speciellt eftersom det var annat än man är van vid hemma. Det hörs ju på namnet också att det är just mexikanskt tema på menyn. Restaurangen vill också skapa den familjära känslan när man kliver in där. Vi valde de rätter som vi fastnade för och de var jättegoda. Restaurangen Mercado Mexico kan inte få annat är högt betyg

    Vi avslutade vår tripp till Göteborg idag med att besöka Myrorna. Jag fynda en klänning och BQ en skjorta och ett par byxor. Bellis hittade en jättefin sparbössa. Resten av kvällen har vi mått gott och har badat i poolen och bastat.

    Mer användbara länktips

     Mer av våra resor – Sweetwords

     Besök Liseberg i sommar

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4