Våra resor

Torsdag i Göteborg – Universeum

Trevlig Torsdag Kära Bloggvänner

Idag hade vi sagt en tid som vi ville ha frukost och så möttes vi av detta fina frukostbord. Jag har nog aldrig haft sådan myskänsla över en fruksot. De gör verkligen det där lilla extra Charlotte och Ulf som driver → Staaffs Guest House som vi semestrar vid. Det är nästan så man längtar tills i morgon igen för att se hur det är dukat och fixat då.

Häng med ska ni få se resten av vår torsdag

Jag är nog mer småstadsbo

Tösen tycker ju såklart att det är fördel att det är pool i stugan, hon är som en fisk i vattnet. Hon har badat både förmiddag, eftermiddag och kväll idag. Det är ju så fint här så man skulle kunna flytta in direkt. Det är en annan känsla i stadspulsen i Göteborg. Det är en trevlig stad, men för oss som inte är från storstaden är det stressigt med spårvagnar, när man kör bil i centrum och att allting nästan kostar.  Det är cyckelspår mitt i allt. Emellanåt blir man omkörd av matbud etc. Däremot så är det fint om man letar upp de rätta ställena. Ska man intill Göteborg ska man åka just spårvagn eller tåg och lämna bilen hemma.

En dag på Universeum

Idag åkte vi in till Göteborg och tog en dag vid Universeum. Tanken var egentligen att vi skulle gå på Liseberg, men eftersom vädret är så extremt varierande timme för timme så kom vi fram till att åka dit. Jag tyckte det är charmigt på→ Universeum och lagom stort. Bellis hade jättekul och ville inte gå hem. Men efter tre timmar där inne med tropisk värme från regnskogen, akvariedelen och allt folk så hade jag kunnat slängt av mig alla kläder och hoppas i vattenfallet i regnskogen.

Universeum är ett hus med fem plan där man kan se olika djur, läsa och utforska om exempelvis blåvalar eller djuren i regnskogen. Man kan även gå i en värld byggd som akvarium med olika slags fiskar. Testa experiment, läsa om kroppens uppbyggnad och göra roliga uppbyggda lekövningar. Gå in i kemilabbet, se teatrar m.m

Det låter så mycket mer än vad det är. Men det var helt klart godkänt och Bellis gav det stor tumme upp.

Restaurang Mercado Mexiko

När vi var nöjda med Universeum så letade vi upp ett matställe och då fastnade vi efter ett tags letande för restaurangen → Mercado Mexico, supermysigt ställe. Det är ganska dyrt att äta ute i större städer och alla har inte lunch-priser. Det här matställe verkade intressant och gott. Speciellt eftersom det var annat än man är van vid hemma. Det hörs ju på namnet också att det är just mexikanskt tema på menyn. Restaurangen vill också skapa den familjära känslan när man kliver in där. Vi valde de rätter som vi fastnade för och de var jättegoda. Restaurangen Mercado Mexico kan inte få annat är högt betyg

Vi avslutade vår tripp till Göteborg idag med att besöka Myrorna. Jag fynda en klänning och BQ en skjorta och ett par byxor. Bellis hittade en jättefin sparbössa. Resten av kvällen har vi mått gott och har badat i poolen och bastat.

Mer användbara länktips

 Mer av våra resor – Sweetwords

 Besök Liseberg i sommar

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

 • Popprinsessan

  Låter som ett bra beslut att skippa karusellerna idag och satsa på inomhusaktiviteter. Å vad gott med mexikanskt, äter ofta det när vi är i USA, för det är så gott där. Helt annat än svennebanantacos 🙂 Vi har inget bra mexikanskt ställe här, det fanns det när jag flyttade hit. Hoppas ni har en fortsatt bra semester!

 • fighterwomen09

  Göteborg är trevligt. Men det är åxå Sveriges andra stora stad. Så mycket i rörelse 😅. Många som bor i Gbg tar ju inte bilen in till centrum. Dem åker kollektivt.
  Universum är trevligt att gå på. Senast jag var där är för ca 6 år sen. Smart av er att gå där när vädret är så ostadigt. Inte kul att gå på Liseberg när det regnar. Trevligare att vara inne på Universeum då 😊. Mixicansk mat vet inte jag om jag har ätit så mycket.
  Kul att alla hitta något på myrorna.
  Har man pool & bastu vid stugan så då klart att man passar på att bada & bastar då 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Härlig torsdag ni har haft i Göteborg. Själv har jag bara varit till Göteborg en gång i livet. När jag var barn och vi åkte ner på semestern. Hoppas ni har haft en bra fredag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *