• Viktväktarna

    Jordgubbspaj – Viktväktarna

    Gott till sommarfikat

    Har ni mycket jordgubbar och eftersom det är i slutet av säsongen behöver ni göra något med dem. Idag gjorde jag en smulpaj där originalreceptet vid Viktväktarna har nektariner, men vi bytte istället till jordgubbar.

    Mycket god paj och serveras till en klick glass eller kvarg.

    4 portioner = Hela receptet
    Points = per portion
    7

    Ingredienser

    • Nektarin 6 st
    • Majsmjöl 1 msk
    • Havregryn 1½ dl
    • Farinsocker ½ dl
    • Vetemjöl 1 msk
    • Salt 1 krm
    • Margarin flytande 80% 40 g

    Gör Så Här

    Mixa ihop havregryn, socker, mjöl, salt och margarin. Fördela över nektarinerna och grädda i ugn ca 30 minuter.

    Sätt ugnen på 180°.

    Klyfta nektariner, blanda med majsmjöl och lägg i en ugnsfast form.

    Receptkälla Viktväktarna smulpaj med nektariner

    MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

     Mer recept från sweetwords

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    3
  • Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirre

    Varför inte Oskarshamn?!

    Trevlig Löningstorsdag Kära Bloggvänner

    Idag är det en dag för städning och packning här hemma. Vi ska endast vara borta över helgen, så det är inte mycket som behöver tas med. Men jag vill gärna ha det städat hemma när jag kommer tillbaka. Vi gör alltid så, nästan extra städat mer än man annars gör för att få den där wow-känslan när man kommer tillbaka. Angående resor, så har jag fått frågor om varför jag inte har besökt Oskarshamn. Jag kan ge en kort förklaring, men det är av personlig karaktär och jag vill inte dela för mycket information.

    Ja jag öppnar upp till viss del

    Jag upplever för närvarande en period av psykisk ohälsa och nacksmärta. Dessutom har min mamma mentala tillstånd försämrats, vilket orsakar mig ytterligare stress och oro. Hon uppvisar tydliga tecken på demens, såsom extrem nervositet, oförmåga att sitta still och mycket sämre minne. Ändrad personlighet och inte den mamma jag är van vid  Detta påverkar mig negativt och kan förvärra min nacke och smärta då jag stressar och spänner mig.



    Min läkare har rått mig att prioritera min egen hälsa och välbefinnande under denna tid. Stress och spänningar förvärrar mina symtom, så jag måste vara försiktig med vad jag kan och inte kan göra för att hantera mina problem och åkommor. Jag förstår att det kan låta som att jag borde kunna klara av en helg utan problem, men just nu för stunden är det inte lämpligt. Min läkare har betonat vikten av att sätta realistiska gränser och fokusera på vad jag kan göra för att förbättra min situation.

    Känslorna svåra att hantera

    Jag kommer att resa hem till dem så snart det går och som är möjligt. Det kan vara svårt för vissa att förstå, men när en person är på väg att bli dement eller är en annan mamma än man är van vid, är det den anhörige som påverkas mest av det. Jag blir mycket känslomässigt påverkad efter att ha pratat med henne i telefon eller sett henne på videosamtal. Hon har också en annan blick än vad man är van vid att se hos henne. Det är också något som gör att jag blir nedstämd och orolig. Jag älskar dem över allt annat och jag är den som i regel alltid har varit först på plats när det krävts. Jag har alltid organiserat och styrt allt och fått göra det som har varit svårt för de andra syskonen. Just nu måste jag ta ett steg tillbaka för mitt eget välbefinnande. Om ni tycker att det är själviskt så är det ert sätt att se på det eftersom ni inte är insatta i alla detaljer. Men om ni tycker så, vänligen avstå från att berätta det för mig. Jag har redan tillräckligt med känslor att hantera.

    En av de saker jag längtar mest efter nu är att få ge min mamma och pappa en kram och få visa att jag älskar dem mest av allt. Jag säger det hela tiden på telefonen, men jag vill vara hos dem. ❤️ För er som inte har koll så bor dem 40 mil bort från mig, alltså tur och retur 80 mil. Hade vi bott i samma stad eller pendlingsavstånd då hade det kanske varit i annat dager.

    √ En förklaring till mitt mående

     Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    2