• Bellis,  Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirres Outfit

    Nu är det dags att fånga kräftor!

    Fredagens bildskörd i bilder

    Trevlig Helg Kära Bloggvänner!

    Jag sitter nu uppe själv här på fredagskvällen och ska snart gå sova jag med. Bellis sover sedan flera timmar och BQ är på konsert och lyssnar på Sator med sin bror och en gemensam kompis. Bellis och jag har kikat film, var även innan tidigare på kvällen efter middagen ner och stoppa fötterna lite i vattnet. Det var verkligen sensommar och höstkänsla då. Det var flera kräftfångare monterade i vattnet. Eller kallar man det kräft-burar? Ja nåväl sådana plastmokaperer som de lägger ut för att fånga in kräftorna var lite överallt vid Holmen. Jag frös också ordentligt i min klänning så önskar jag dragit över mig en stickad tröja, det hade varit jättehärligt då.

    Äntligen är den bästa årstiden här

    Ja så sa Bellis idag då vi tog en promenad till Holmen. Hon älskar verkligen hösten. Dels beror det nog på att hon fyller år på hösten, fastän tror verkligen också det är för att hon tycker att det är bästa årstiden. Hon tycker som jag att det är så fint med alla färger. Det har börjat skifta lite färg på vissa träd och det gillar vi. Idag dock har det verkligen varit sommar istället. Det var jättevarmt mitt på dagen på jobbet då vi var ute med barnen. Det regnade då jag gick dit så jag hade satt på mig lite för varma byxor och tröja, men ässcch då, det gick bra ändå. Jag har lagt detta med sommaroutfits åt sidan nu. Jag har inte de tunnaste klänningarna framme och det får vara så tills nästa sommar.

    ➤ Har era träd fått antydan till att skifta färg än?

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    5
  • Min Vardag,  Mirres Outfit,  Vårt Hem

    Sista veckan i Augusti!

    Trevlig Torsdag Kära Bloggvänner

    Här händer det det ena efter det andra. Vi har hunnit med en hel del denna veckan och jag ska berätta om det. Först måste jag säga att det varit jättehärligt väder denna veckan och man får nog njuta extra nu dessa dagar för snart är hösten på intågande och det är inte alls långt från att den står bakom dörren. Jag är väldigt redo för den och har inget problem i att den kommer på ett sätt. Fast såklart är det skönt att njuta av dessa sensommar dagar nu medans de är kvar och ha det gott

    Vad händer mer då?- Häng med!

    Här ser ni våra ljusstakar från butiken som jag köpt, de står bredvid teven

    Hösten erbjuder mer kvalité i vardagsrummet!

    I veckan kom de från El & Värme som är anlitade av El-Giganten och monterade upp och installerade in vår nya tv. Ja vi valde faktiskt att betala för det då El-Giganten har den tjänsten. Såklart får man betala för det och det är inte billigt, men det är ändå under humana priser så man känner att man valde att göra det. Det är inte så lätt att få upp tv på väggen med väggfäste och framförallt inte med så hårda svårborrade betongväggar som vi har. Det känns nästan som man själv vibrerar och snurrar runt med borrandet på slutet för man knappt tar sig igenom. Jag fick gå ut medans de borrade för det blir enormt högt med slagborr.

    Vi har köpt en ny LG- 65 tums LED Smart TV och vi är jättenöjda. Det är sådär superbra bild som man vill ha och önskat också. Det är också bra avstånd som vi mätt ut innan för att få det man vill ha av teven och att det inte är för nära. Supernöjda och härligt med en höst framför Netflix med ny tv.

    Håret har fått sig en uppfräschning!

    Nu har man också varit till frisören i veckan och det är skönt nu har jag det avklarat för några månader och nacken får vila från det. Det är inte det optimala för nacken, men jag känner att det är något jag vill unna mig ändå för det är man väl värd. Jag sparar ju ut håret och det är mest toppat bara, det stora är väl att jag har gjort ljusa slingor och fyllt igen utväxten. Det är skönt för man känner sig fräschare och det blir också det. Samt man får lite boost nu mot hösten.

    Annars kör vi på med jobb och skola och hankar oss fram som alla ni andra

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3
  • Bellis,  Min Vardag,  Mina Tankar

    Sluta vabba då barnet fyllt 12 år?!

    Hej Kära Bloggvänner

    Usch, det går löss, magsjuka och förkylningar nu och jag pallar verkligen inte att få någon av de två förstnämnda. Det brukar ju komma massor av smittor den här tiden på året när allt drar igång igen. Det är väl bara att vänta och se vad det blir av det. Vi får se om Bellis klarar sig undan från det, och det skulle vara så jobbigt för henne med sitt tjocka hår att få löss. Man ska inte heller ta ut något i förskott, för man får det om man får. Vad ska man göra?!

    Sluta vabba då barnet fyllt 12 år

    Alltså, det är ju helt sjukt att man inte kan vabba på lika vis med med sitt barn efter att de fyllt 12 år. Barnet kan ju fortfarande vara hur sjukt som helst och behöva hjälp, även om man är över 12. Det är ju inte säkert att man har någon annan släkting som kan vara hemma med barnet, så då måste man ju ta ledigt från jobbet.

    Enligt rekommendationerna bör föräldrar med barn över 12 år som är sjuka försöka erhålla ett läkarintyg. Emellertid är detta inte alltid möjligt. I sådana fall vad är plan B? Är det att föräldern själv sjukskriver sig och stannar hemma med barnet? Detta är dock inte en idealisk lösning, eftersom föräldern inte är sjuk och förlorar en karensdag utan lön. Att ta tjänstledigt utan lön eller semester är inte heller önskvärt. Dessutom ska försäkringskassan också godkänna om det är giltigt att få beviljas vabb efter vad de ser på läkarintyg man skickat in. Det efter att man vabbat redan.

    Man är inte stor som 12- åring i alla lägen.

    Naturligtvis är Bellis en kapabel individ som utan tvekan skulle kunna hantera enklare uppgifter som att värma mat eller ta hand om sig själv under enklare sjukdomar. Men det handlar inte om hennes förmågor, utan om det faktum att det inte är lämpligt att lämna en 12-åring ensam hemma en hel dag, särskilt när hon är sjuk eller mår dåligt. Även om hon fyller 11 år i år, är det fortfarande två år kvar tills hon når tonåren, och mycket kan hända under den tiden. Personligen anser jag att det är lämpligt att låta barn vara ensamma hemma först när de har blivit tonåringar. Vi har dock turen att BQ kan arbeta hemifrån, vilket skulle lösa situationen för oss oavsett. Men vi förstår att det inte är lika enkelt för alla familjer, och att vissa barn är sjuka oftare än andra.

    Hur gör ni när era barn som är över 12 år är sjuka och hur tänker ni kring det?

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4
  • Bellis,  Min Vardag,  Skönhetstips,  Tipshörnan

    Håller fötterna måttet – Fotmask!

    Hej Kära Bloggvänner

    Nu startar ny vecka igen i morgon och denna veckan har lite att erbjuda. Exempelvis så får vi vår nya tv på tisdag om ingenting ändras eller strular. I helgen har vi ändrat om och då framför allt i Bellis rum. Hon har fått vår gamla eller den nuvarande teven möblerad inne i sitt rum. Det är ju ganska stor tv, men den gjorde sig jättebra där inne. Nu kan hon se på teven från mobilappen ➜ Google Home och koppla upp sig via Chromecast. Därför kommer även alla dvd också tittas mer på skulle jag tro då hon inte kommer ha tillgång till alla appar som Netflix, Viaplay etc. Det hon har nu är SVT-Play, SVT-Barn och många barn-dvd att kika på. Vi kan även tänka oss att hon får Disneyplus eventuellt om hon önskar det

    Senaste gången var vid midsommarveckan!

    Det händer även som så att jag kommer gå till frissan och fylla i utväxt och toppa igenom håret. Jag sparar ju ut håret nu en bit så nu får hon endast ta det nödvändigaste. Senast var jag ditt midsommarveckan så det är dags nu. Jag tycker ändå att det har hållit sig bra utan en störande utväxt. Jag är ju noga med att varva med silverprodukter så jag håller efter det utan att det blir gula toner. Sist när det var tänkt ringde jag och avbokade för jag tyckte faktiskt inte att det behövdes.

    Ny Look och Pernilla Wahlgrens klänning

    När fötterna kommer se ut som skurken själv

    Den här veckan är också sista veckan där jag jobbar 25% och sjukskriven 75% sedan är tanken att jag kommer börja jobba på 50% från nästa vecka. Vi får se hur allt går kring detta och jag kommer som sagt inte att chansa eller slarva med mig själv nu. Känner jag att något gör att jag får för (ondare får man då man börjar jobba mer) ont eller att något inte är bra så kommer jag ta tag i det och backa. Det är sitta lugnt i båten som gäller och ingenting annat. Det är ändå min kropp, mitt liv och mitt mående

    På tal om mående så är det dags att se över mina fötter nu efter en sommar med barfota i skor och sandaler och få dem lena och fina igen. Jag ska testa den här fotmasken och se om den är något att ha. Förra sommaren köpte jag en fotmask från Apoteket. Det fungerade jättebra. Dock ser fötterna hemska ut ett tag då de ska skinna av sig all dålig hud. Fast efter det sedan så var fötterna jättemjuka och fina. Idag köpte jag från Dollarstore då vi var där och ja får se om denna håller måttet eller inte, det visar sig.

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3