Köttfärslimpa med Lingonsås
Smaklig Middag
Här har ni ett jättegott recept med köttfärslimpa, potatis och lingonsås. Det är en god klassisker som är vanlig hederlig husmanskost.
6 portioner = 310 kcal Per Portion
Points Per Portion = 6
Ingredienser
- Köttfärslimpa:
- 1 kg nötfärs 5%
- 2 msk vatten
- 0,5 dl gräddmjölk
- 1 ägg
- 1 fint hackad gul lök
- 1 fint hackad paprika
- 1 riven morot
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk honung
- 1 tsk olivolja
- Lingonsås:
- 2,5 dl gräddmjölk
- 1 tsk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 dl lingon
Gräddmjölk är hälften grädde och hälften mjölk. Vill man kan man använda Milda Mat Lätt istället.
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna utom köttfärsen i en bunke. Lägg sedan i köttfärsen och blanda noga ihop allt.
Smörj en form eller en långpanna med olivolja. Forma en jämn limpa av färsen och lägg i formen. Ställ formen mitt i ugnen i cirka 45-60 minuter, eller tills köttfärslimpan har en innertemperatur på 75 grader.
Sås: Häll gräddmjölk, fond, soja i en kastrull och låt koka ihop, tillsätt till sist lingonen. Servera köttfärslimpan tillsammans med lingonsåsen.
Tips: Pressad potatis passar fantastiskt bra till denna rätt. Om du väljer att göra det till denna rätt, se till att koka potatisen i god tid så allt blir klart samtidigt.
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
4 Comments
Madde
Husmanskost är ju så gott. Gjorde köttbullar med gräddsås häromdagen och njöt verkligen av maten. Kul att du delar med dig, så vi kan få lite inspiration.
sweetwordsbymirre
Det är verkligen jättegott, håller med =D. Tack så mycket
Anita
Men så gott, det gjorde ofta min mormor förr 🙂
sweetwordsbymirre
Ja det är jättegott verkligen