Mirre

Jordgubbar och en grön ärta!

Trevlig Onsdag Kära Bloggvänner

Det är nu den tredje dagen på denna vecka, tiden går fort. Det finns olika känslor kring att dagarna går så snabbt. Man vill ju att semestern ska gå långsammare på något sätt. Jag ska inte klaga, det är ju den här veckan och två till för mig, men tycker ändå att det går fort. Jag har således precis gjort halva min semester idag. Så lika länge kvar som jag har haft, hoppas att de sista dagarna går långsammare.

På tal om annat, i tisdags var vi till självplock av jordgubbar.

Självplock av sommarens bär

På grund av det mulna vädret och regnet i luften i tisdags, uppstod en utmaning att hitta en lämplig aktivitet för oss tre. Eftersom jordgubbssäsongen snart är över, föreslog jag att vi skulle åka till grannkommunen och plocka jordgubbar på ett självplock. Flera andra hade samma idé, vilket resulterade i en ansenlig mängd besökare, både vid ankomst och under tiden vi var där. Kostnaden för jordgubbarna var 65 kr/kg, men jag misstänker att det var dyrare eftersom vi betalade 213 kr för fem fulla förpackningar, inklusive 2 kr/styck för lådorna. Jag tror inte att det var mer än två kg sammanlagt.

Vissa hävdar att jordgubbar är sommarens bär, vissa hallon och vissa smultron, vad tycker du?

Här har vi den gröna ärtan Bettan

Igår träffade jag min kompis och kollega Martina en sväng, och det är alltid lika trevligt. Hon hade en klänning hon ville sälja som var för lång till henne. Annars är vi nog rätt lika i kroppen. Enligt henne är jag smalare, men jag har inte jämfört så jag vet inte. Hon trivdes i alla fall inte i klänningen. Den är en ny från ➜ Vero Moda, hittar dock inte på den på nätshoppen. Fast här är en snarlik klänning ➜ VEMMA Långklänning, snygg även den. På henne, som är kortare, hamnade omlott-delen, själva urringningen, för högt upp på henne tyckte hon. Därför tyckte hon att den satt fel på henne. Jag tyckte inte så, tyckte hon var jättefin i den. Jag valde i alla fall att överta klänningen, och jag tycker jättemycket om den.

MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

  • fighterwomen09

    Ja, vädret är väldigt ostadigt nu. Å knappt att dem som är experta med vädret vet.

    Trevligt att plocka jordgubbar 🍓 tillsammans. Sen ha hemma. Jag har inte gjort det på många, många år. Vi tänkte göra det förra året. Men vi insåg att det skulle bli dyrare än att köpa 15 L i affär.

    Jättefin klänning som du fick av din vän på eran träff.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • maria

    Borde också försöka få tag på jordgubbar. Vi har haft 70 egna plantor som ett bra år gett 8-10 kg. Men i vintras dog hälften, årets skörd blev 800g

  • Ninnie

    Å, så gott med nyplockade jordgubbar! Ja, jordgubbar är jättegott – ett favoritbär! Men jag gillar nog lika mycket hallon och smultron. Smultron är ju de första bären som kommer på sommaren och det är verkligen en riktig sommarkänsla att få njuta av solvarma, nyplockade smultron!
    Jag gillar faktiskt alla bär, och äter bär året om.
    Klänningen är verkligen fin, du passar i den göna färgen!
    Ja, semesterdagar går nästan alltid för fort…! Njut av de sista dagarna med familjen!
    Kram från Ninnie

  • corkystyle

    Här är jordgubbar favoriten. Sen kommer smultron och sist hallon. Däremot äter jag inte jordgubbar lika ofta nu som jag gjorde det när jag var yngre. Här är man innne på sista semester veckan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *