Viktväktarna

Ska du på kräftskiva? – Västerbottenpaj

Nu stundar kräftskivor och kommande höst

Jag äter inte skaldjur. Tycker inte om det och får även klåda i svaljet. Kräftor är också något som jag verkligen inte klarar av. Jag har svårt för sugandet, knakandet, sättet man äter dem på dem på och den röda färgen på kräftorna. Jag har också svårt för att se hela kräftor ligga där och man äter på dem. Jag är nog ganska extrem, men jag mår illa av just det. Jag har för den delen varit på fler kräftskivor och för mig förknippar jag därför kräftskivor med goda pajer. Här tänkte jag tipsa er om västerbottenpaj som verkligen är en höstpaj och utmärkt val på en kräftskiva.

Gott till kräftskivan

Västerbottenpaj är ju något man förknippar med hösten och kräftskivor. Det brukar jag ta på kräftskivor eftersom jag inte gillar kräftor alls. Här har ni ett smarrigt recept på västerbottenpaj med Viktväktarna.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion9

Fler recept på västerbottenpaj från Viktväktarna

Ingredienser

  • Rapsolja 1 msk
  • Filodeg 125 g
  • Äggula 6 st
  • Mjölk 0,5% 3 dl
  • Ost riven 31% 100 g, västerbottenost
  • Timjan 3 msk, hackad färsk

Gör Så Här

Sätt ugnen på 200°. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.

Servera med en mindre klick lätt creme fraiche eller mindre klick smetana (Då blir det något mer poäng)

MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

 Mer recept från sweetwords

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

9 Comments

  • Sandra

    Va gott med Västerbotten paj. Har aldrig testa philodeg med det. Så detta recept ska jag allt ta och testa innom kort.

    Är inte heller mycket för kräftor och liknande ting. Finns godare mat tycker jag.

    Ha en fin torsdag 🌺

  • Mamma C

    Den lät smarrig ditt pajrecept. Tack så mycket för det.
    Jag älskar skaldjur. När ett av våra barnbarn var med oss hit till Spanien på semester för flera år sedan. Sa han, hur kan ni äta räkorna när de tittar på er.
    Ha en fortsatt bra torsdag.
    Carin

  • Popprinsessan

    Jag älskar kräftor!!! Tycker att det är såå gott, men jag gillar Västerbottenpaj också 🙂 Borde faktiskt unna mig skaldjur lite oftare, äter inte så mycket kött längre.

  • Marlene

    Jag älskar skaldjur, särskilt kräftor, räkor och krabba. JAg behöver inte ha mer än bröd och en sås till, det blir perfekt! Men visst är det ju himla gott på paj också 🙂

  • fighterwomen09

    Gillar kräftor mycket. Men alla är vi olika & tycker om olika 😊. Det är bra. Västerbottenpaj eller någon slags paj ska det vara till krafter.
    Din västerbottenpaj låter god 👌😊.

    Ha en trevlig dag❣️🤗

  • corkystyle

    Jag har bara ätit kräftor en gång i mitt liv. Det var när jag bodde på behandlingshemmet och vi hade kräftskiva där. Det är smart av dig att inte äta kräftor då du uppenbarligen inte tål det. Västerbottenpaj tror jag inte har ätit. Bra tips däremot att man kan göra egen istället för att köpa färdig.

  • Petra

    Här har du en som älskar kräftor 🦞 och hummer slår allt.Men kräftskiva kan man gå på även om man ogillar skaldjur,vi missade kräftskivan i Augusti som var med alla grannar ute på gatan i augusti men kräftor har vi ätit såklart 🎉pajerna ser goda ut kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *