Tipshörnan

Återanvänd gamla bestick – Unikt vindspel!

Ett sommarprojekt åt er

Vi kan skapa mycket kreativt och snyggt om vi bara sätter fantasin till. Vem trodde att man skulle kunna skapa en så fin dekoration av ringar, ståltråd och bestick.

Här har jag fotat själva helheten lite snett. Den är inte sne, det är ett viktigt moment i framställandet att tyngden är rätt så det inte hänger snett.

Vill man kan man ju på förhand spraymåla besticken också om man är lite sugen på mer färg. I vårt fall var det egentligen det naturella och att man även får rosteffekten på vindspelet.

Risken med att spraymåla är ju att färgen kommer skavas av på sikt. Fast vid det laget kanske man tröttnat på det och kommit på nya ideér så det är bara att låta fantasin flöda på.

Använd din fantasi med gamla grejer

Man kan göra mycket på gamla grejer som man inte tänker på. Här på denna länken som ett exempel har man gjort ⭆ Krokar på en träbit av bestick, det tycker jag var kreativt. Här tänkte jag visa vår ampeln det gör ju faktiskt inget om det blir rostigt, då blir det ju bara än mer effekt. Hur inspirerad blir man inte av de tipsen de visar här ⭆ återanvända gamla bestick. Vi kan skapa mycket kreativt och snyggt om vi bara sätter fantasin till. Vem trodde att man skulle kunna skapa en så fin dekoration av ringar, ståltråd och bestick.

Tillbehör

  • Ståltråd att fästa med
  • Gamla bestick, gafflar och skedar
  • Tre stålringar i olika storlekar

Gör så här

  • Häng-dekorationen är med 3 st ringar i 3 storlekar som är gjorda hål i för att kunna knyta fast varje bestick med ståltråd.
  • Besticken har också fått håll i änden för att ståltråden ska kunna fästa snyggt.
  • Dekorationen blir sedan i tre lager då största ringen är nertill och minsta upptill då såklart.
  • Knyt fast ringarna i varandra så att det bildas olika våningar
  • Viktigt att fördela tyngden på besticken så man får ampeln att hänga rakt då den är klar.
  • Ett tips är att fästa halva mängden bestick då ni hängt upp
  • Fäst sedan fler ståltrådar upptill i översta ringen som du sedan fäster ihop så du på det sättet skapar en hängare/krok och häng upp den på ett lämpligt ställe i din trädgård eller på din balkong.

Mer från  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *