Cheescake Viktväktarna


Gott på Sommaren
De flesta av oss gillar cheesecake och jag tycker det är kanon att bjuda på just på sommaren för den är svalkande och lite syrlig.
Jag hoppade över gelatinbladen utan gjorde cheescaken på mer klassiskt vis och lät den stå i frysen. Det kan man ju göra som man själv vill, det är smaksak. Men har du gelatinbladen så ska du ha den i kylen. Har du inte är det i frysen som gäller.
10 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 6
➜ Receptkälla Cheesecake med hallon och ingefära Viktväktarna
Ingredienser
- Digestivekex 12 st
- Lättmargarin 40% 75 g
- Ingefära 1 tsk, malen
- Gelatinblad 4 st
- Färskost 4% 250 g
- Fraiche 5% 2 dl
- Citron 1 st
- Sötströ 85 g
- Hallon 150 g
Gör Så här
Lägg digestivekex i en stor plastpåse, förslut den och krossa dem sedan noga med en kavel. Smält margarinet och blanda det sedan med de krossade digestivekexen och den malda ingefäran. Tryck sedan ner smeten i botten av en springform (22 cm). Ställ formen i kylen i 1 timme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter tills de mjuknar. Häll av vattnet och pressa ut eventuell överflödig vätska. Blanda färskosten och crème fraiche i en skål tills det blir en jämn smet. Tillsätt rivet skal från en halv citron, 2 matskedar pressad citronsaft och sötningsmedel.

Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning.

Släng gärna i några bär också i ostblandningen så blir det en snygg effekt sedan då du ska äta den sedan. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen eller frysen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon eller som jag med jordgubbar och spara lite digestivekex att strö över för extra god touch.

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna


Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept