Viktväktarna

Danskt Rågbröd – En Favorit

Godaste frukoststunden

Jag uppskattar verkligen hembakat rågbröd, särskilt danskt rågbröd som är grövre och innehåller fullkorn. Det finns många olika sätt att variera brödet på. Jag tycker om att lägga till aprikoser, olika nötter eller frön i mitt bröd.

Skär man dem tunt som i affären så blir det också rätt points.

22 portioner = Hela receptet
Points = per portion
3

Ingredienser för 1 limpa

25 gram färsk jäst

4 dl ljummet vatten

3/4 dl mörk sirap

1 ½ tsk salt

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

4 dl grovt rågmjöl

ca 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten.
  2. Rör om tills jästen har lösts upp.
  3. Tillsätt sedan sirap, salt, solroskärnor, linfrön och rågmjöl. Rör om ordentligt.
  4. Tillsätt sedan vetemjöl tills degen går ihop. Degen ska vara kletig så ha inte i för mycket vetemjöl.
  5. Täck bunken med en bakduk och låt det jäsa i cirka 30 minuter.
  6. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  7. Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.
  8. Häll degen i formen och platta till den med en sked så att ytan blir jämn.
  9. Grädda brödet i mellan 50-60 minuter, allt beroende på ugn.
  10. Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

Receptkälla Danskt rågbröd

kika in till Nadja för fler goda recept

MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

 Mer recept från sweetwords

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *