Mirres Foto,  Mode och tips,  Tipshörnan

Håll ditt barn varm i vinter

Att hålla sig varm på vintern

Jag tycker det är viktigt med kläder och speciellt till ens barn så de håller sig varma i skolan och på förskolan. När man jobbar på förskolan blir man mer medveten då man ser hur barnen håller sig torra respektive inte torra. Jag brukar också kolla efter hur snabbt kläderna torkar och om de blir jättetunga om de är blöta. Då kan jag också ta det som erfarenhet med mig och se vilka kläder som är bra och vilka som är mindre bra.

De klädmärken jag tyckt varit bäst på Bellis från början är dem jag fetmarkerat. Allt är ju också från individ till individ och hur barnen beter sig då de leker. Hur mycket de smutsar och blöter ner sig. Ska tillägga att jag tycker alla de märken nedan är bra.

Här är nedan är alla de märken vi använt. Jag fetmarkerar dem som funkat bäst på Bellis.

 • iELM
 • Mckinley
 • Lager 157
 • Bagheera
 • Nordbjörn
 • Didricksons
 • Geggamoja
 • Fix – Lindex
 • Kaks – Kappahl
 • Polarn och Pyret
 • Lindbergsweden
 • Isbjörn Of Sweden

➤ Har ni något favoritmärke eller märke ni gärna köper av?!

Det man ska kunna kräva av barnens ytterplagg

När jag som barn lekte ute minns jag att ytterplaggen vart väldigt blöta efter ett tag då man varit ute länge. Jag minns inte alls vilka klädmärke jag hade och sedan dess har det nog utvecklats mycket. Jag minns också att man själv tyckte att termobyxorna var så stora och klumpliga. Kommer ni ihåg att man hade stickade mössor och en stor toffs med flerfärgat garn i? Ja ni minns väl Sunes Julkalender, det är verkligen den tiden man minns det som.

Det här tycker jag att man ska kräva av barnens ytterplagg

 • Barnen ska hålla sig torra en hel dag vid utevistelse
 • Kläderna ska ha 10 000 mm vattenpelare
 • Torka relativt snabbt så att kläderna inte blir sura
 • Barnen ska hålla sig varma men även kunna leka fritt
 • Vara rätt impregnerade med miljövänlig produkt
 • Extra skydd för knän och armbågar för slitningar
 • Reflexer som extra detaljer
 • Snölås och värmande detalj
 • Vind och vattentäta
 • Bra andningsförmåga

Mössan är inte mindre viktig

När det gäller mössor så har jag testat många varianter på henne. Hon har också väldigt tjockt hår så mössor som är anpassade för hennes ålder, de sitter inte kvar så bra som sig bör. Hon använder sig istället av vuxenstorlek av dammössor. Det är också smart för då kan även jag också använda dem. När hon var liten och gick på småavdelningen hade hon alltid hjälmmössa som man kunde knäppa med kardborre under hakan. De satt alltid bra på henne. Jag har också beställt från privatperson som syr, vika och stickar egna kläder och gör mössor. Jag har följt flera stycken på instagram. Det har därför lett till att hon får en mössa som är anpassad precis efter hennes huvudstorlek.

Det här är bra tips att ta med sig tycker jag

 • Hjälmmössa med kardborre som knäppning
 • Stickad mössa med tunnare fleecetyg på insidan
 • Reflexdetaljer och bra andningsförmåga
 • Beställa från privatpersoner som syr eget efter beställning

√ Tips på bra mössor – Smart In The Dark

√ Specialbeställda mössor på beställning – Mormorannasyr

√ Bra vantar och mössor – Geggamoja

√ Fler tips från sweetwordsbymirre.se

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *