Min Vardag,  Vårt Hem

Höstljung och höstpyssla

Bröst och höstlöv

Nu har vi fått massa höstlöv både på träden och att plocka, det är ju så fint. Därför har Bellis och jag varit ut och plockat och gjort höstpyssel med det. Det är inget märkvärdigt pyssel vi gör, men vi gör något tillsammans och det är det som är syftet. Vi klistrar och klipper på papper och jag pyntade en ljusbricka med löv. Det går pyssla i onändlighet med höstpyssel, det är något jag gjort mycket med barnen på jobbet. Det kan bli väldigt bra pedagogiskt arbete från start till mål att planera pyssel med höstlöven.

I går hade Bellis en klasskompis på besök och då såklart fixade vi och bjöd på fika och var passar inte bättre än att bjuda på bröst den här månaden på året, visst är de söta ?! Kan lova att de brösten kunde inte BQ stå emot, eller rättare sagt det kunde ingen stå emot.

➤ Hade du kunnat stå emot dem?

Klassisk ljung som övervintrar vintern

Pynta och pyssla det har jag gjort lite på balkongen också. Inga stora grejer men köpt dit två ljung och satt i kruka. Jag har en sommarblomma kvar som hänger med än. Tycker det är så vacker färg på ljung och den är lite tacksam blomma för när de vissnar blir de istället ljuslila och då kan de hänga med ett tag till då också.

Ljung är en perennblomma som står sig ståtlig vart du än planterar den, men är mest anpassad för blomlådor eller i krukor. Min ljung som jag har heter höstljung och på latin heter den Erica Gracills och klassas som klassisk ljung. Blomväxtens ursprung är från Sydafrika. Det är en blomväxt som blommar hela säsongen om den inte står i för mycket blåst och utsätts i för mycket nederbörd.

➤ Har du planterat någon ljung, eller höstplantering än?

√ Fler inlägg från Sweetwordsbymirre – Mirres Vardag

√ Fler Inlägg från Höstljung – Allt du behöver veta

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

7 Comments

 • Mamma C

  Plocka in pysslet från naturen är skoj tycker jag.
  Vilka goda kakor du gjort.
  Såg igår på nätet när de gjorde rosor av höstlöv.
  Ha en fin tisdag.
  Carin

 • corkystyle

  Här hade jag inte kunnat motstå de där brösten. 😊Nej jag har ingen ljung. Därmeot vet jag att mamma har planterat ut ljung hos dem i söderhamn. Enligt henne så får man inte plantera ut dem för sent för då finns risken att de inte klarar sig.

 • Marlene

  Förr hade jag fullt med planteringar både i trädgården och i kruka och bytte efter årstid. Nu har jag knappt ens någon trädgård kvar. Hela framsidan är husbilsparkering och på baksidan byggde vi en stor altan. Jag orkar inte pyssla med blommor och väster längre. Allt har kanske sin tid 🙂

 • fighterwomen85

  Av höstlöv kan det bli så fint när man pysslar. Tycker jag.
  Exakt. Resultatet av pysslet behöver inte vara perfekt. Utan bara man gör något kreativt tillsammans. Samtidigt för kanske ett samtal som kan ge både givande & lärorika. Så man inte sitter med någon skärm.
  Bröst bakelserna såg goda ut 😋.
  Jag gillar med Ljung blommor 🌺😊. Har det gärna i mina fönsterlådor & i krukor ute.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *