Bloggutmaning

Julpyssel och julgran

Här är juldekoration från 2017 till 2023, blandad kompott

Hej

Fredag, den dagen vi alla, verkligen alla älskar. Den är magisk. Är den extra magisk för det är julafton på söndag? Tror ni det? Just nu för stunden känner jag nog inte så. Jag längtar och saknar BQ och vill ha julledigt med honom. Han har jobbat så mycket nu och varit iväg på så mycket att jag känner att jag saknar honom extra idag faktiskt. I morse gick jag t.o.m upp 5:30 när han gick upp för jag ville krama och pussa på honom innan han åkte till jobbet.

➤ Har ni någon extra känsla idag denna fredag?

Här är granen från 2021 precis klädd och ja vi täcker över foten sedan så det blir snyggt. Numera har vi inte vita filtar utan gråa, gör sig snyggare!

Står julgranen nu i ert hem?

Vid det här laget har vi nog alla julgranen prydande fin i vårt hem och i våra vardagsrum. Vår står där sedan Lucia. Vi har haft olika färg på granen och när jag fick bestämma förut så hade vi vit och silverfärg tema. Nu har Bellis önskat de senaste åren och nu har vi röd, vinröd guld i dekorationen som ni ser. Jag är väldigt vit person när det gäller inredning. Fast på något vis gillar jag röd mer och mer vid julen om man inte har för mycket.

Vi har få tomtar, tror typ 5-6 st som är utspridda i hela hemmet. Det juligaste vi har är julgranen då. Samt julgardiner och julduk i köket. Vi har julgardiner i vardagsrummet också men de är cremefärgade med guldglitter i. gardinerna är köpta i år, innan dess har vi haft ja ni kan ju gissa, vita gardiner.

Pyssel av och med mig på jobbet med barnen.

Tips på julpyssel

Vid den här tiden förra året hade jag julgran som projekt med barnen på förskolan. Barnen fick klippa ut eller trycka sin hand med färg så det blev som barr på granen. Jag tog ett stort vitt ark där jag målade en gran, stjärna och stam på granen. Därefter hjälptes vi åt jag och barnen att pynta granen klar. Vi hade julmusik på och det var glitter, lim och färg överallt på bordet. Vad gjorde väl det, för fint det.

Vi gjorde sedan också tomtar av barnens händer som de fick klippa ut och även göra och klippa ut tomteluva och sätta dit ögon, munnen. Det ovan är min visningstomte jag gjorde av min hand. Det var så roligt att se allas tomtar sedan, för alla blev Personliga och unik. Bellis var även med mig dessa dagar på jobbet för hon hade jullov, så hon var också med och pyssla i allt detta.

➤ Har ni gjort något julpyssel

NÅGOT ATT SE FRAN EMOT

Jag tänkte göra lite god julkola från Viktväktarna i morgon, lägger ut receptet sedan. De verkar jättegoda, samt jag gillar just sådan kola man själv virar bakplåtspapper om sedan. Ja ni ska få receptet i morgon.

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema JULGRAN

#decemberutmaning23xxx

√ Sweetwords tolkning –  Decemberutmaning

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

21 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *