Kryddig Kycklinggryta


Middagstips
Vi älskar grytor i vår familj. Dels för det är väldigt gott och det blir så goda smaker när det kokas tillsammans. Fast även för att vi får ihop fler matlådor och man får flera för veckan och det blir ekonomiskt.
Här är en god kycklinggryta med goda smaker från Viktväktarna
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 7
Ingredienser
- 2 dl basmatiris okokt (100% fullkorn)
- 600 gkycklingbröstfilé
- 1 st Lök gul
- 1 msk rapsolja
- 1 msk vitlöks klyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk Tikka masala, utan socker
- 1 tsk Ingefära malen
- 1 tsk gurkmeja
- ½ tsk chilipulver
- 1 dl Vatten
- 2 dl Fraiche 5%
- 2 st Pak choi
Gör så Här
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Strimla kyckling och finhacka gul lök.
- Värm hälften av oljan i en panna och stek lök och kyckling.
- Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
- Dela pak choi i kvartar.
- Hetta upp resterande olja i en panna och stek pak choi tills den börjar bli mjuk och har fått fin färg. Salta lätt.
- Servera kycklinggrytan med ris och pak choi. Strö över chili flakes om du gillar lite hetta.
Anteckning
Koriander passar finfint till denna rätt, om du tillhör den delen av befolkningen som gillar det.



MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords



Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
2 Comments
dixiwonderland.com
Ser fantatsiskt gott ut 😀
marianne
Håller med familjen, grytor blir oftast goda och de är bekvämt att laga allt i samma gryta,
Själv äter jag inte kyckling så ofta sen jag hade egna att slakta, jag blev lite bortskämd med att de smakade mycket mer och godare.