Kycklinggryta med paprika och Sweetchili
Smaklig Middag
Igår gjorde vi en jättegod kycklinggryta med ris till. Den var också snabblagad och gifte sig väldigt gott med sweet chilisåsen. Kan varmt rekommendera
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
Receptkälla: Kycklinggryta med paprika och sweet chili
Ingredienser
- Basmatiris okokt 2 dl
- Paprika 1 st, röd
- Salladslök 2 st
- Vitlök 2 klyftor
- Ingefära 2 tsk, riven
- Paprikapulver 2 tsk
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Rapsolja 1 tsk
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
- Mjölk 0,5% 2 dl
- Sweet chilisås 1 dl
- Lime ½ st
- Majsstärkelse (redning) 1 msk
- Koriander 1 msk
Gör Så Här
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna paprika, strimla 2 salladslökar och hacka vitlök grovt. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Lägg det vita av salladslöken, vitlöken och ingefäran i en liten mixer och mixa till smulor. Tillsätt en liten skvätt vatten och paprikapulver och mixa till en currypasta.
Skär kyckling i mindre bitar.
Hetta upp rapsolja i en panna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt currypastan och låt steka med under omrörning ca 1 minut. Häll på matlagningsbas, mjölk, sweet chili och paprika. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och rivet skal och pressad saft från lime.
Servera kycklinggrytan toppad med koriander och det gröna på salladslöken, tillsammans med ris.
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen