Bella,  Min Vardag

Vinterskrud och en drever i huset?!

Hej

Ikväll är det fredag och fredagsmys. Det är väl ett uttjatat ord kanske, men det är verkligen ett rosa skimmer och mys över fredagar. Jag tycker det fastän jag är sjukskriven. Man förknippar ju fredagar med helg för oss som jobbar vardagar. Näst bästa dagen tycker jag är lördagar och sedan onsdag. Varför onsdag då? Jo då vet man att man kommit halvvägs i jobbveckan och fredag närmar sig. Söndag är en ledig dag och det är skönt, men tycket söndagar är lite sega. Absolut tråkigaste dagarna är måndag och tisdag. Torsdag är en dag man känner är ok, för man vet att helgen närmar sig.

➤ Hur tycker ni, vilka dagar tycker ni är de bästa och vilka dagar är lite sämre?

Strålande fredag i vinterskrud

Idag skiner solen och det är strålande väder ute. Tyvärr fortfarande halt ute. Det kanske börjar minska en aning och så fort det gör det så vågar jag gå lite längre promenader igen. Jag vill verkligen ha barmark nu och ”mindre” vinter. Jag har gärna vinter eller snarare snö kvar. Fast jag vill kunna röra mig fritt utan att vara rädd att halka och sträcka mig illa så jag förstör min nacke än mer.

Såhär gosar man gärna med BQ tycker Bella

Bella, vår lilla solstråle

Bella är tillbaks hos sin husse igen. Ni är jättemånga som frågat oss om henne. Ni har undrat om hon ska flytta in hos oss eller om vi tagit över vårdnaden om henne. Vi har inte tagit över Bella och det hade jag heller inte skrivit att vi gjort eller skulle heller. Fast kanske tolkades som så för hon bodde hos oss en period. Bella bodde hos oss i två månader. Hennes husse är en äldre man som har svårt att röra sig. Han har nu opererat sin höftkula som han återhämtat sig ifrån. Han kan röra sig helt ok igen och har fått råd att gå på promenad. Då var det ju självklart att han fick tillbaka Bella när han kände att han klarade av det igen.

Bella kommer alltid vara hos oss

Vi får låna Bella när vi vill och vi lånar henne ett par gånger i veckan eftersom vi saknar henne för mycket annars. När jag börjar jobba igen hade vi ändå inte kunnat haft henne. Hon är inte van vid att vara ensam och sitter och gråter och skäller vid ytterdörren. Det funkar därför inte i vår vardag med två som jobbar heltid. Hon blir så glad då vi kommer och hämtar henne hon vet inte till sig. Dessutom är hon så trygg både här och hos sin husse. Hon anpassar sig direkt. Bella sover över ibland och hon har inget problem med det. Hon älskar båda sina hem, gullehönan.

Med det sagt så kommer vi alltid ha Bella hos oss så ofta vi vill och kan, men hon bor inte här

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

 • Sandra

  Favorit dag och favorit dag, det kan variera för mig. Men oftast så gillar jag lördagar mest då man får sova klart på morgonen och man är ledig från alla vardags bestyr. Men samtidigt så kan jag gilla vardagarna mest också då jag gillar att ha att göra.

  Håller med nu får det gärna bli bar mark och lite kviter i träden. Vintern har varit lång i år och det märks på allas humör tycker jag. I onsdags råkade jag halka på den nylagad isen och slog rejält i ryggen. Så halk varning än.

  Ha en jätte fin helg!!!

 • Ninnie

  Ja, vintern har kommit tillbaka hit till oss också – vi hade ju ingen snö ett tag men den är tillbaka igen. Jag längtar jättemycket efter vår!!
  Så fint att ni får ha kvar Bella-hunden på ett sätt, trots att hon flyttat hem. Och så skönt för hennes husse att veta att ni finns där för att stötta och hjälpa till med henne.
  Må så gott och ha en fin helg!
  🌸 från Ninnie

 • fighterwomen09

  Min bästa dag på veckan är åxå fredag 🙌🏼😊. Söndag mindre rolig. Måndagar gillar jag. Ny början på veckan. Veckan framför. Allt kan hända. Tisdag & onsdag helt okej. Torsdag. Är Nice. Därför då vet jag att det snart är helg. Så tänker jag om veckan 😊.
  Vad snällt av farbrorn att ni får ha Bella när ni vill & att hon trivs så bra hos er. Har inga problem att vara hos sin ägare & hos er. Passar ju bra i erat familj liv. Då du är sjukskriven. Du kan ta med henne ut på dina promenader.
  Håller med! Jag är på min vakt när jag går till bussen. Men nu vet jag var is fläckarna är. Så det är bra. Men jag vill med ha is fria vägar! Slippa spänna mig. Gå avslappnad 🙂. Älskar minus 8grader & mer ❄️ & snö. När det är vinter.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Mamma C

  Öven om jag inte jobbar längre så är fredagen något särskilt med. De andra dagarna är inte så speciella för mig.
  Ha en fortsatt fin fredagskväll.
  Carin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *