• Bellis,  Mirres Outfit

    Värmen kan vara farlig!

    Bella är hos oss i helgen. I morse då jag gick till jobbet var det 12 grader och höstkrisp och imma ute. Helt underbart. Jag njöt den halvtimman till jobbet.

    Trevlig Fredag Och Trevlig Helg Kära Bloggvänner

    Den här veckan har varit olika innehåll i och den har varit VARM! De senaste dagarna har det faktiskt varit för varmt på jobbet och man är rädd att utsätta sig för all dess solstrålar när man är ute om dagarna bland bara asfalt och sand. Det finns lite skuggplättar på sina ställen, men de är få. Jag har hållit mig mycket vid dem idag för att undvika solen. Man är imponerad över barnen som orkar springa runt och runt. Fast vi är också duktiga på att ge dem vatten, frukt osv. Samt man tar också paus och är inne emellanåt för att hämma dem från solen och värmen. För oss allergiker är det också jobbigt då det tar om igen i denna hetta. Jag hade blivit av med min pollenallergi och nu har den tagit om igen som om det skulle vara från början.

    Vi sa på jobbet idag att det känns som det är ifärd att bli semester igen och inte höst!

    Varit med om värmeslag flera gånger

    Jag har även vabbat med tösen som varit hemma tisdag, onsdag och torsdag för hon varit krasslig. Jag är nästan glad för det egentligen. Hon har väldigt lätt för att få värmeslag och på deras skola är det ingen skugga alls. Det är sol hela dagen där. Solen ligger precis på, hon säger det själv att det otäckt varmt där. Hon är duktig att dricka själv och även har egen vattenflaska med sig. Hon baddar sig med vatten i ansiktet och häller även över sig. Varför hon gör så ska jag berätta. Jag har sett henne få värmeslag fler gånger och tycker att det är otäckt. Vid ett tillfälle började hon sluddra och gå snett. Jag hade vid det tillfället hämtat henne från förskolan efter en såhär varm dag som det varit. Samt vi tog direkt bussen (som ac,n gått sönder på och det var väldigt varmt i bussen) för att åka hem till kompisar.

    Symptom på värmeslag

    • Huvudvärk
    • Yrsel
    • Törst
    • Muskelsvaghet
    • Kräkningar
    • Orkeslös

    Fick åka till akuten

    Jag försedde henne med vatten, men det var inte gott nog. Då gick jag in med henne och när vi gick in så började hon gå snett och såg ut som hon skulle ramla ihop. Hon gick snett rakt in i ett skänk de hade där inne och hon började då gråta. Notera att vi hade inte varit länge alls i deras trädgård utan skulle fika för att barnen sedan skulle få bada i poolen direkt efter. Jag lyfte då upp henne och tog in henne i deras badrum och satt henne på toaletten och baddade henne med vatten i ansiktet. Samt krävde av henne att dricka mer vatten. Hon var sig inte lik alls och var jättevarm, knallröd i ansiktet och slö. Jag ringde då BQ och vi tog henne till akuten. Under tiden i bilen där BQ hade fått den sval och inne på akuten som också var sval så blev hon sig mer lik igen. Där konstaterade dem att hon hade fått ett ordentligt värmeslag och de sa också då att hon har lätt att få det med tanke på omständigheterna.

    Hälla vatten rakt upp och ner över henne

    En annan gång så var vi i lekparken. Hon lekte på med en kompis och efter ett tag såg jag att hon var sådär röd i ansiktet igen och det syntes att hon var på väg igen att blossa upp. Jag tog henne direkt till skuggan i rasande fart och hällde faktiskt vatten från flaskan över henne, vilket hon såklart godkände innan. Ja det var sommar om någon undrar och lika varmt som nu. Sedan gick vi till ett café och köpte glass och kall dricka. Jag fick ner hettan på henne den gången och vi gick sedan hem. Tredje gången jag sett henne få värmeslag var när vi var utomlands och hon började bli slö och sedan vinglig. Hon började sedan kräkas och tuppade nästan av. Det går fort med henne också och när hon kommer till det stadiet hjälper det inte bara med vätskeersättning eller vatten utan hon måste bort från värmen.

    Fick uppsöka doktorn i Spanien

    Då fick vi uppsöka doktor i Spanien som skrev ut toppenbra vätskeersättning som var som festis och även en medicin för att få än mer vätskeersättning i kroppen på vår fortsatta vistelse den veckan i Spanien. Hon har även fått åka ambulans en gång då hon började prata konstigt och svarade inte då jag pratade med henne. Alla sjukhus har konstaterat att hon får ett extra värmeslag då det är såhär varmt och att det är så viktigt att hon håller sig sval. Numera är hon större och kan reglera det där själv och vet när hon ska gå undan från solen och hon är superduktig på att dricka mycket vatten och har alltid vattenflaska med sig. Hon känner när det är dags att gå undan solen och på skolan nu när det inte finns skugga så går hon in och baddar sig med vatten och är där inne tills hon är sval igen. Fast orolig som man är som mamma så finns det alltid en oro då det är såhär varmt för att jag vet att hon kan få värmeslag och att det är jag som sett hur hon blivit varje gång.

    Skolan är väl medveten om detta också, ja oroliga jag har varit väldigt tydlig med att berätta om det. Det är jätteviktigt att berätta så att det inte nonchaleras. Dessutom har BQ och jag gjort allt vi kan och inte chansat eller gjort något fel. Det är sommar och man är ute. Samt man förser henne med vatten och håller henne sval. De tillfällen då hon fått värmeslag har det varit otur får man säga och det beror på det som jag beskrivit.

    MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

    Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    5