Tikka masala med kikärter


Tips till matlådan
Våran familj gör mycket storkok då vi gör matlådor för kommande vecka och dagar framåt. Här kan jag verkligen tipsa om en god rätt som ni kan göra för flera dagar.
I receptet har de blomkålsris som bas. Jag använder faktiskt bulgur till istället just för att det är godare att ha i flera dagar mot vad blomkålsris är. Jag lägger dock ut originalreceptet som dem gör det.
8 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 3
Ingredienser
- Lök 2 st, gula
- Vitlök 4 klyftor
- Ingefära 1 msk, finhackad
- Chilipeppar 1 st, röd
- Rapsolja ½ msk
- Garam masala, utan socker 1½ msk
- Spiskummin 2 tsk
- Paprikapulver 1 tsk
- Tomatpuré 2 msk
- Kikärter, konserv 3 förp, avrunnen
- Krossade tomater 3 förp
- Kokosmjölk, lätt 4 dl
- Lime 1 st
- Blomkål 2 medelstora
- Koriander 1 knippe
Gör Så Här
- Hacka lök och finhacka vitlök, ingefära och chili.
- Värm olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök, ingefära, chili, kryddor och tomatpuré och låt steka med, under omrörning, 1-2 minuter.
- Tillsätt sköljda och avrunna kikärter, krossade tomater och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
- Smaka av med pressad lime och lite salt.
- Dela blomkål i mindre bitar och kör i matberedare tills den är finfördelad. Lägg i en skål och mikra på full effekt 5-6 minuter.
- Fördela blomkålsriset och tikka masalan i djupa tallrikar. Toppa med koriander.
Anteckning
Blomkålsriset går att frysa, men är helt klart godare att göra samma dag det ska ätas, så ska du inte äta alla portioner på samma gång, mixa bara 1 blomkål. Och vem vet, kanske vill du servera något annat till nästa gång? Tikka masalan håller sig utan problem 3 månader i frysen och är god att värma upp i en gryta på spisen.

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna


Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept