Vegetariska Köket – Pasta rosso!
Smaklig Måltid
Här kliver vi in i det vegetariska köket igen och provar på Pasta Rosso med Italienska inspirationer. Både tomater, basilika och salladsosten bistår med sina smaker som gör att rätten blir extra god.
Det här blev också en ny inspiration för oss och den här rätten kommer vi absolut göra igen.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 11
Ingredienser
- Pasta okokt (typ spaghetti) fullkorn 250 g
- Lök 1 st, gul
- Morot 4 st
- Rapsolja 2 tsk
- Vitlök 2 klyftor
- Grönsaksbuljongtärning 1 st
- Tomater, krossade 1 förp
- Fraiche 5% 2 dl
- Salladsost (feta) 10% 150 g
- Basilika 1 knippe
Gör Så Här
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Hacka lök och riv morötter. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök tills det mjuknar.
Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och fraiche och låt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med pastan, smula över salladsost och hackad färsk basilika.
√ Receptkälla Pasta rosso med salladsost
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR