Mina Tankar,  Mirre,  Sund Livsstil

Har du ändrats med åren?

Dagens mig och outfit idag på jobbet

Hej du sköna milf!

Tycker du att du förändrats genom åren. Nu pratar jag inte bara kroppsligt utan med personlighet och tålamod? Sedan man fick barn så har man ju fått lära känna mycket delar av sig själv som man inte visste att man hade. Man visst exempelvis inte att man hade så mycket kärlek kvar att ge, mitt livskärlek blev helt plötsligt två stycken, Dock är det tålamodet som man får testa dagligen och tampas med känslor som man heller inte visste att man hade innan. Barn triggar verkligen igång alla ens känslor.

Kroppsligt så märkte jag typ runt 35 att jag inte alls orkar på samma vis. Såklart orkar jag fortfarande mycket jag är liksom inte gammal. Dock är jag inte lika stretchig och uthållig som innan. Jag får ta det lugnare på ett annat sätt, man blir ömtåligare. Man måste vara mycket mer medveten vad man stoppar i sig. Nu har jag inte lätt för att gå upp i vikt, jag är ganska tacksam så. Dock om jag gått upp några kg jag vill gå ner så tar det mycket längre tid att gå ner dem än innan.

En betydligt korthårigare mig och mer blekt hår

Något jag tycker är skönt sedan jag fyllde 40 år är att det känns som man landat, och det är skönt. Man har kommit en bit i livet och man har inte den här stressen att det måste hända något hela tiden. Sedan är ju allt relativt, man är ju olika som personer. Finns väl olika vad man har för personlighet och intressen, det är väl många som istället när de är runt 40 -50 börjar släppa loss igen för barnen börjar bli stora som ett exempel. Då vill man ut och resa och satsa på livet igen.

Hur känner du? har du landat i livet?

MISSA INTE ANDRA LÄNKTIPS

Mer från ➜  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

2

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

3 Comments

  • Sandra

    Svår fråga men jag tycker att sen jag fick barn så har jag lärt känna mig själv mer. Blivit mer fast med va jag tycker och känner samt att jag blivit bättre på att lyssna på mig själv. Så jag känne mig mer trygg med mig själv nu som 38 än va jag gjorde vid 28.

    Ha en fin dag 🌺

  • Ninnie

    Hej Mirre,

    Jo visst är det så att man ändras med åren, man får ju hela tiden nya erfarenheter och mognar i sina tankar. Och att bli förälder ändrar ju verkligen uppfattningen om vad som är viktigt i livet tycker jag. Och ju äldre jag blir inser jag med mer tydlighet att livet är faktiskt är HÄR och NU.
    Jag känner mer tacksamhet tror jag, för livet!

    Som svar på dina frågor hos mig tidigare i veckan;
    Jag är fortfarande sjukskriven 100%, året ut faktiskt. Men jag mår ju mycket bättre nu än när jag blev sjuk. När jag ser tillbaka inser jag hur dåligt jag mådde, även om jag inte förstod det själv då.
    De fysiska symptom jag hade har också blivit bättre. Jag hade så mycket yrsel – trodde att det var kristallsjuka men har insett att det var det inte, utan kroppens sätt att säga stopp. Huvudvärk så gott som varje dag, smärta i axlar och nacke som jag gick på rehab för för jag tolkade det som förslitningskador. Men även de har blivit bättre och jag tror att det berodde på spänningar, stress och oro. Jag fick även problem med synen – hade svårt att få fokus i mitt seende. Jag gick till optikern för jag trodde att min syn förändrats så kraftigt ( är närsynt och bär linser/glasögon sen många år tillbaka) men det var inget fel på min syn, utan hjärnan som inte orkade. Jag fick också tinnitus – som var helt outhärdlig ! ett tag innan jag blev sjukskriven. Tinnitusen har jag kvar, men den stör mig inte så mycket längre. Ja, det var några av symptomen som orsakades av utmattningen.

    Det har tagit lång tid att läka, ( jag blev sjuk i april 2022). Det som hjälpt mig mest att må bättre fysiskt är nog att jag lärt mig att slappna av. Och det har jag lärt mig genom att gå på medicinsk yoga, meditation (via internet), andningsteknik, att avsätta tid för vila varje dag – och att ta paus ofta.Detta har ju också såklart varit till hjälp psykiskt OCH inte minst att prioritera mig själv, ta hand om mig själv, bli min egen bästa vän…
    Men – att undvika stress och press i livet är ju inte alltid möjligt. Och så fort jag gjort för mycket, varit för mycket i sociala sammanhang, tex. så kan jag fortfarande känna av yrsel, svårt att se, ont i axlarna…men nu vet jag vad det beror på och jag vet att jag måste ta det lugnt och vila för då kommer jag att må bätte igen.

    Hur går det för dig Mirre? Funkar det att arbeta igen? Hur går det med din värk? Hoppas det går bra, men tänk på att ta det lugnt, låt det ta sin tid och var rädd om dig själv!

    Kram från Ninnie ❤️

    • sweetwordsbymirre

      Jag hade så mycket yrsel – trodde att det var kristallsjuka men har insett att det var det inte, utan kroppens sätt att säga stopp. Huvudvärk så gott som varje dag, smärta i axlar och nacke som jag gick på rehab för för jag tolkade det som förslitningskador. Men även de har blivit bättre och jag tror att det berodde på spänningar, stress och oro. Jag fick även problem med synen – hade svårt att få fokus i mitt seende. Jag gick till optikern för jag trodde att min syn förändrats så kraftigt ( är närsynt och bär linser/glasögon sen många år tillbaka) men det var inget fel på min syn, utan hjärnan som inte orkade.

      Detta som du skev ovna, det beskriver mig så bra och hur det varit och delvis är. Jag har lite ont i ögonen med, kan du känna samma? Samt det knallar på får man säga, det är lite dag för dag och jag får ta dagen för vad det är också och försöka anpassa mig till den. Yrseln är den som varit mest obehaglig tycker jag, samt att man är stressad emellanåt så man glömmer saker. Glömmer du också saker? Det är precis som du säger att det är mycket hur avslappnad man är och hur man förhåller kroppen till det.

      Samt skönt att höra att du mår bättre och är eventuellt tanken att du kanske kan börja jobba sedan i januari, eller det tar man ställning till då.

      Så fina foton som du visar =D

      Må så gott och kramar till dig

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *