Cheesecake med bär och ingefära
Cheesecake med bär och ingefära
Här har ni en ny favorit och t.o.m en dunderhit att ha på kalasbordet. Det är lite extra smak i då ingefäran ger en unik god smak. Jag hör ju till dem också som gillar färg, så jag ringlade i bärsås i ostblandningen för att få en effekt precis innan jag satte den i kylskåpet
Points 6 – Portioner 10
Ingredienser
Digestivekex 12 st
Lättmargarin 40% 75 g
Ingefära 1 tsk, malen
Gelatinblad 4 st
Färskost 4% 250 g
Fraiche 5% 2 dl
Citron 1 st
Sötströ 85 g
Hallon 150 g
Instruktioner
Lägg digestivekex i en stor plastpåse, förslut den och krossa dem sedan noga med en kavel. Smält margarinet och blanda det sedan med de krossade digestivekexen och den malda ingefäran. Tryck sedan ner smeten i botten av en springform (22 cm). Ställ formen i kylen i 1 timme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter tills de mjuknar. Häll av vattnet och pressa ut eventuell överflödig vätska. Blanda färskosten och crème fraiche i en skål tills det blir en jämn smet. Tillsätt rivet skal från en halv citron, 2 matskedar pressad citronsaft och sötningsmedel.
Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning. Släng gärna i några bär också i ostblandningen så blir det en snygg effekt sedan då du ska äta den sedan. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen eller frysen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon eller som jag med jordgubbar och spara lite digestivekex att strö över för extra god touch.
Jag hoppade över gelatinbladen utan gjorde cheescaken på mer klassiskt vis och lät den stå i frysen. Det kan man ju göra som man själv vill, det är smaksak. Men har du gelatinbladen så ska du ha den i kylen. Har du inte är det i frysen som gäller.
➜ Receptkälla Cheesecake med hallon och ingefära Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
13 Comments
fighterwomen85
Cheesecake som ska vara i frysen. Dem är godast tycker jag. Å det är ju en fryst cheesecake som du skrev om i detta inlägga & tipsa om 🙂. Tack för receptet.
Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗
sweetwordsbymirre
Ja fryst är absolut godast håller med
corkystyle
Jag har aldrig ätit cheesecake. Däremot skulle jag vilja testa men skulle nog få ta färskost som är laktosfri. Eller är färskost det, vet du? Sen skulle nog jag ta bort ingefäran. Annars ett bra tips…
Lillan Kind
Åh milde tid så gott det ser ut! Jag älskar cheesecake men har aldrig ätit nån med den smaken. Jag tycker om ingefära i andra saker så jag kan tänka mig att det är jättegott i cheesecake 🙂
sweetwordsbymirre
Ja verkligen jättegott, ska du testa =D
Popprinsessan
Älskar ingefära så det låter spännande att ha det i efterrätt! Föredrar sådan fryst cheesecake före annan, så jag skulle nog också göra som du gjorde 🙂 Och nu började jag nästan längta lite efter pepparkakscheesecake också, haha!
Bland Kastruller och Vinglas
Men va kul att du också bjuder på en cheesecake idag. Låter som en riktig fullträff. Älskar Ingefära
Kram Kajsa
Marlene Rindå Jikta
Mums!
Visst är det väl bra ändå att man kan äta sånt där gott samtidigt som man är hälsosam 🙂
Sandra J
Jag äter inte cheesecake men jag blir ändå frestad när jag ser dina lockande bilder. Kakan ser ljuvlig ut! Ingerfära är en favorit här hemma, både jag och C älskar det där lilla extra stinget det ger. Kan tänka mig att det blir jättegott i en sötsyrlig kaka som den du gjort.
Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv
Men så gott det där låter. Får kanske prova att fixa själv.
sweetwordsbymirre
Ja det är jättegott, ska du abolut testa
Mamma C
Tack för det receptet . Den såg gör smarrig ut.
Carin
sweetwordsbymirre
Ja mycket gott, ska du testa =D