Bella,  Mirres Foto

Fredag den trettonde och oktoberpromenad

Hej

Kom precis in från en härlig promenad med lilla Bella i det fina höstiga oktobervädret. Idag är det fredag och oavsett om man jobbar eller inte så är det ett extra magiskt sken över fredagar tycker jag. Maten smakar extra gott och man unnar sig lite gott till film eller tv-kvällen. Ikväll blir det Idol för oss, vi älskar Idol och har inte missat någon säsong. Nu börjar även Bellis visa intresse för det också, vilket är kul. Min favorit i årets säsong är Saga och Simon, Bellis gillar Simon och BQ,s favorit är nog Cimberly och Saga tror jag. Idag är det också fredagen den trettonde bara en sådan sak dagen till ära!

➤ Kikar ni på Idol?

Varför vidskeplig och tro på skrock?

Idag är det fredagen den trettonde oktober och vet du vad det innebär? Det klassas som en otursdag och har klassats som det redan på 1800-talet. Det spreds bland folk och på 1900-talet var det vidkänt som en otursdag. Det finns även en annan teori att den trettonde är en turdag inom folktro och magi. Så vad man anser och tycker det är nog helt upp till en själv. Det infinner sig en fredag den trettonde varje år i årskalendern och det kan variera från 1 till 3 dagar per år då det inträffar.

Hur som helst så är det ett omtalat tal och det kan betyda både tur och otur, det är en tolkningsfråga och vad man själv tror det innebär.

Vad anser jag om fredagen den trettonde

Jag är inte vidskeplig eller skrockfull direkt, men ska väl erkänna att jag kör enligt ”Ta i trä” ibland då jag säger något som jag inte vill ska bli motsatsen. Att det är fredagen den trettonde idag har ingen betydelse som helst för mig. För mig är det fredag och ingenting annat. Jag minns tillbaks då man var yngre då trodde man ju att det betyder otur och man hispade opp sig lite dagen innan. Man oroade sig för vad som skulle hända dagen då den kom och man gick till skolan.

➤ Tror du på skrock och är du vidskeplig

Här kan ni se mer av mina foton – sweetwordsmymirre – Foto

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

 • corkystyle

  Nej jag kollar inte på Idol. Det var flera år sedan jag kollade på det sist. Jag är inte vidskpelig och tror inte på skrok. Själv har man kollat på filmen Friday the 13th som kom 1980. Annars har jag tagit det lugnt då jag nyss har varit sjuk. Skönt att ta en promenad med hunden när det är så fint höstväder.

 • Popprinsessan

  Gillar verkligen också fredagar. Man har liksom helgen framför sig 🙂
  Tror kanske inte på skrock men säger också peppar, peppar ibland, lägger inte gärna nycklar på bordet & skickar inte salt 🙂

 • fighterwomen85

  Skönt med en promenad Igår fredag. Det var skönt höstväder igår fredag 🌤️😊.
  Ja, fredagar är speciella tycke jag med. Även om man jobbar eller inte. Men det beror nog på hur sina föräldrar gjorde när det var fredag när man var liten. Jag tycker åxå att det är viktigt att skilja på vardag & helg.
  Ja, jag ser på Idol. Har sett dem flesta säsongerna. Jag gilla igår Simon & Emil.
  Som du säger så var fredag den 13:de mer hajpade när man gick i skolan. Å man tänkte om något otur skulle hända. Det sitter i än idag lite. Men inget otur hände mig igår fredag den 13:de 🙂.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Sandra

  Nej idol har jag inte sett så mycket på i år. Så kan inte säga att jag har någon favorit än.

  Vidskeplig och vidskeplig, nja inte direkt. Men jag säger inte för mycket då mycke konstigt kan hända just på som tex fredagen den 13:e. Men inte så att jag nojjar mig.

  Så fina bilder från promenaden och ha en fin lördag!!!

 • Ajli

  Vi har inte TV, så vi ser inte på idol. Jag vet att man kan få upp typ datorn på TV:n och kanske se via någon play-kanal, men det känns så bökigt. Men jag minns att det var kul att samlas vid TV:n som familj när jag var liten, så det låter mysigt att ni tre delar detta 😀

  Jag är inte skrockfull, men jag är kristen vilket väl måste anses vara lite… åt det hållet. Alltså, jag ber ju. Så istället för att kanske ta i trä så ber jag en bön om beskydd om jag tror att något är påväg att gå åt helvete, hehe…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *