Vegetariska grönsaksbiffar med örtsås


Lunch & Middagstips
Supergoda biffar som är vegetarika. Det blir väldigt god och knaprig yta på dem efter att man stekt dem.
4 portion = Hela receptet
Points = per portion: 6
Receptkälla Grönsaksbiff med örtsås

Ingredienser
- Zucchini (squash) 1 medelstor
- Bakpotatis 2 små
- Lök 1 st, gul
- Salladslök 1 knippe
- Färskost 11% 100 g
- Ägg 1 st
- Sesamfrön 1 dl
- Margarin flytande 80% 1 msk
- Fraiche 5% 1 dl
- Rödvinsvinäger 2 msk
- Dragon 2 msk, finhackad
Gör Så Här
Riv squashen grovt i en bunke och strö över ½ tsk salt. Blanda och låt stå ca 20 minuter. Skala och riv potatisen grovt i en bunke. Strö lite salt över. Hacka löken och strimla salladslöken tunt.
Krama vattnet ur squashen och potatisen, blanda med lök och salladslök. Tillsätt ost och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och vänd i sesamfrö.
Stek biffarna försiktigt i margarin på medelvärme, ca 3 minuter på var sida. Rör ihop fraiche, vinäger och dragon till örtsåsen. Smaka av med salt och peppar, ringla över biffarna vid servering.
En matig blandsallad smakar läckert till.

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna


Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
One Comment
Ninnie
Å, de verkar goda! Ska testa detta! Jag har odlat squash, och vet inte vad jag ska göra med alla…!