Bloggutmaning

Julens blommor är ett stort nej

Hej

Det är starka ord jag skriver i rubriken och för mig är det faktiskt så. Jag är allergisk mot de flesta blommor och det gör sig påmind för mig på de flesta årstider och flera gånger om året. För mig är det som allra värst på julen om vi tänker inomhus. På vår och sommar är det ju växtlighet och pollen utomhus som är mitt värsta dilemma. Den lugnaste tiden för mig är mellan september och november. Samt januari fram till pollen kommer i mars, april någon gång. Övrig tid på året har jag det kämpigt.

Vad har det lett till för konsekvenser?

Fick tacka nej till utbildning

Sedan jag gick gymnasiet har det alltid varit en dröm att gå floristutbildning. Därför sökte jag den utbildningen när jag var vuxen i 25 års ålder någonstans och kom in. Kommunen beviljade mig och bekostade min utbildning och allt var klart. Jag förtränger där och då min allergi och tänker att det ska och får gå. Jag äter ju allergitabletter från mars till oktober typ. De hjälper ju mestadels och jag tänkte då att jag chansar det går nog.

Det gjorde det ju såklart inte och sedan då jag ska väl jobba med det också, hur tänkte jag då?

Orimligt att äta året om

Egentligen är på pappret värsta tiden för mig gräspollen-säsongen och det brukar vara vid midsommar. Då får jag i regel äta dubbla tabletter av pollenmedicinen. Jag äter sorten som heter Kestine som man kan ta dubbelt av då allergin är som värst. Skulle jag inte kunna det, skulle jag inte kunna vara utomhus för jag får sådan hemsk huvudvärk av allergin. Att jobba med det yrket jag gör och vi är i regel utomhus hela vår, sommar och höst så kan vissa dagar vara hemska för mig med allergin

Vid julen äter jag inte allergimedicin då jag känner att den ska hjälpa vid pollensäsongen. Dessutom så ska man äta helst en månad i förväg för att bilda skyddet man behöver. Med det sagt så skulle jag i så fall behöva äta det året om, varje dag i så fall. Det går inte och jag vill inte. Jag skulle vara konstant trött. Man blir det av histaminer som allergimedicin består av. Jag tror heller inte att det är bra.

Julen är värsta tiden

På julen får jag då helt enkelt gilla läget då vi besöker dem som har julblommor och äkta gran. Samt skulle de då också ha katt i familjen i kombo med det så mår jag lite kasst kan jag ju säga. Just så är det hos BQ,s brorsa. De har katt, mycket julblommor och äkta gran. Vi firar alltid julafton hemma hos dem. Just den dagen tar jag allergimedicin. Det hjälper till det som går. Fast som jag skrev behöver man äta i god tid innan för att det ska hjälpa 100% och jag blir mest trött och det hjälper någonting.

Just där då som exempel funkar det några timmar eftersom det är för mycket allergivarning på sådant jag är väldigt allergisk emot. Efter ett tag sedan blir jag sämre och sämre och det leder sedan till sängliggande med huvudvärk när jag kommer hem. Skulle vi istället sova över där och vara där flera dagar skulle jag få allergichock och astmautbrott.

Det här är bra att lyfta för många förstår inte och vill inte förstå oss allergiker. Vi ska få stämpeln lite att vi ”överdriver”. Det gör vi absolut inte, vi har det rent ut sagt skitjobbigt. På vår, sommar har jag en app i telefon som visar pollenhalten i luften den och de närmsta dagarna. Då vet jag att jag måste ta dubbla tabletter de dagarna. Vissa dagar hjälper inte ens det.

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema BLOMMOR

#decemberutmaning23xxx

√ Sweetwords tolkning –  Decemberutmaning

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

23 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *