Bloggutmaning

Olika dofter i en vardag!

Hej

Ja, vad mycket dofter man har omkring sig egentligen. Jag dock gillar inte för starka dofter då tar det över för mycket och förstör effekten av det som faktiskt luktar gott. Det är både glögg, pepparkakor, saffransbullar, julgodis, choklad och all julmat som doftar nu i december. Sedan är det sådant som man önskar sig i julklapp och ofta får som luktar. Jag tänker då parfymer, dushkrämer, hudkrämer i paketet. Det förknippar jag med julen också för jag i regel alltid får något sådant.

Jag ska visa er vad jag tänker på för dofter, häng med

En doft som känns som du

Jag har fått vid två tillfällen den här parfymen på prov då jag beställt mitt smink. Det är parfymen Gucci Flora och den luktar magiskt gott. Det finns fler varianter av den här parfymen och för några år sedan fick jag denna fast en annan sort. Den luktade inte lika gott på mig som det här provet gör. Vet faktiskt inte om det ska ha en betydelse, någon som vet? Sedan har jag några parfymer genom åren som jag alltid haft som favoriter och som luktar mycket gott. Dem heter Lou Lou och Exclamation, det är nostalgi och förknippas med många minnen. Jag köpte den sistnämnda för något år sedan bara för att minnas tillbaka och den luktar verkligen som jag minns den.

➤ Har du någon favoritparfym och vilken i så fall?

Fler dofter i min vardag just nu!

Jag har fler dagliga dofter i mitt hem som det alltid dofter nu. Jag luktar stift från ormsalva och även liniment då jag dagligen får smörja mig med det. Jag smörjar dem inte samtidigt och heller inte samma dag. Den jag smörjer med mest är Ormsalva Fire stift för den hettar och smärtlindrar samtidigt. Jag tycker att det är skönt då det hettar och det hjälper så man slipper ta smärtlindrade, för jag försöker undvika det så mycket som möjligt.

Det luktar vovve och det finns olika dofter på hund. Vissa hundar luktar verkligen inte gott. De luktar mer som ett djur man träffar på i skogen. Ja knappast att jag träffat på och luktat på ett viltdjur men jag kan bara tänka mig att det är samma doft. En hund jag träffar på ibland luktar hemskt illa fast det syns att den är välskött. Bella däremot hon luktar väldigt gott, hon luktar gosigt. Det sa t.o.m BQ häromdagen att han tycker hon luktar gott och han gosa ner sig i hennes päls. Det är inget han brukar göra annat än på Bellman när vi hade honom kvar.

➤Vad tycker du att du har för vardagliga dofter och vad känner du för dem?

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema DOFT

#decemberutmaning23xxx

√ Parfym Loulou och Exclamation

√ Min Decemberutmaning

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

 • Angelica Bremberg

  det finns verkligen så mycket olika dofter runt oss varje dag, jag har en parfym just nu som luktar vanilj då jag tycker att den passar för julen. Men annars brukar jag använda en parfym som luktar körsbär 🙂 utöver det har vi också en hund, men precis som er hund så luktar han väldigt rent och mysigt 🙂 sen har jag ju en tonåring, vilket också för med sig en hel del lukter haha och så finns det ju en massa andra lukter såklart. Men det är nog blandning som ger en hemtrevlig doft, en doft som känns som hemma liksom 🙂

 • Popprinsessan

  Men åå vad roligt med Exclamation!!! Finns det fortfarande?? Det var min favorit när jag var ung och jag fick alltid mycket komplimanger för att den doftade gott! Den måste jag kolla efter!

 • fighterwomen85 Jessi

  Det är inget jag tänker på. Men det är sant som du säger. Att vi har olika dofter runt om oss varje dag.

  Jag vet inte vad som är min favo doft. Visa av dem som är formade som ett äpple 🍏 gillar jag. Min party parfym är X:et.

  Så är det. Jag har träffat en del hundar & visa hundar luftar bättre än andra hundar.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *