Skönhetstips,  Tipshörnan

Olivolja bra för snippan och hårbotten?

Hej

När jag var till min gynekolog och undersökte mig tipsade hon om att man kan smörja sig med olivolja. Ja även down there om man säger. Ja självaste fröken snippa kan även behöva smörjas med något då man lätt får tunna slemhinnor. Gynekologen sa att man behöver inte gå till apoteket för att köpa de dyraste produkterna. Hon menader på att vanliga oljor man köper på affären fungerar lika bra.

Tvål torkar ur slemhinnor och det i sin tur kan leda till att man får irritation och obehag. En del uppfattar det som om att olivoljan luktar för mycket för att ha att smörja snippan med. Den olja som har mest neutral doft är solrosolja. Dock ska man passa sig för oljor med för mycket tillsatser i då det kan ge olika reaktioner. Så frågar du mig så skulle jag nog ändå köra på intimolja och produkter som är just anpassade för intimt.

Man har även hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Hört att olivolja ska vara bra för håret ?!

Jag hade en period då jag fick väldiga eksem och ihärdig klåda i hårbotten, det var outhärdligt. Då fick jag gå till hudspecialist som konstaterade att jag hade torreksem. För att få bort dem så behöver man smörja hårbotten på samma vis som du smörjer kroppen. Jag fick då hudsalvor utskrivet som jag skulle använda och vet ni?! Då skulle jag smörja in hela hårbotten och massera in med en fet hudsalva som man använder på kroppen. Jag skulle smörja och massera in då jag gick och la mig och låta det verka över hela natten.

På morgonen då man vaknade skulle jag då tvätta håret med schampo för känslig hårbotten. Ja ni kan ju tro hur fräsch kudden var efter en natt med fet kräm i håret. För det var inte lite man behövde för att täcka hela hårbotten då mycket fastnar i håret också. På så sätt fick jag faktiskt bort mina torreksem jag hade då. Har efter det aldrig fått tillbaka det så illa igen. Här skriver ”Femina” om olika orsaker som torkar ur hårbotten och vad man ska tänka på.

Ja, vi skulle ju spekulera i om olivolja är så bra för hårbotten och håret?, Vad tror ni?

Varför du inte ska ha olivolja i håret !

Här är några exempel på varför man inte ska använda olivolja i håret som man ofta får tips för att man kan ha. Oljor är bra på mycket, men man kanske inte ska tro att det fungerar på allt. Olivoljan lägger sig som en fet hinna på håret och man tror på det sättet då att man fått en effekt. Det är faktiskt inte så bra som man tror. Olivolja tränger inte in på djupet i håret som hårvårdsprodukter gör. Vilket resultat blir det då, jo det blir bara ett kladd kort och gott sagt. Bättre att rådfråga med en frisör vad som behövs just för ditt hår och hårbotten.

På sikt kommer håret också slitas på och kvalitén blir sämre och det blir inte rent. Olivolja luktar dessutom på ett speciellt sätt och det är inte det man vill gå runt och lukta i håret, lika lite som jag skrev om att man inte vill gå lukta i snippan. Hårvårdsprodukter har även utvalda ämnen i sina produkter som ska vara bra för ändamålet. Det finns produkter som har olivolja som en tillsats och då innebär det att det som behövs utöver finns i produkten också.

Bra med mellanperioder !

Ja vad ska man göra då för att håret ska få bästa kvalité? Det är det som du och din frisör ska prata om, ingen vet vad som är bäst för ditt hår eftersom man själv inte kan se vad man har för exakta problem. Något man kan göra hemma är att man har mellanperioder med håret. Med det sagt menar jag att man ska låta håret vila helt från styling, värmeverktyg och produkter. Hitta en frisyr som du kan fixa utan att ha produkter i som du kan ha så att håret får vila. Det är mellan tvättarna du ska tänka att du behöver mellanperioder.

För mig innebär det en inbakad fläta i luggen, ett spänne eller diadem som gör att styling inte behövs på det viset. Då är syftet att du ska endast tvätta håret och då kommer håret ikapp efter det slitaget som blir. Visst det kanske känns tråkigt emellanåt att inte locka, styla och vara ditt fräschaste jag. Håret behöver också få vara sitt fräschaste jag och ge håret chansen få bli och vara det också.

√ Mer skönhet från sweetwordsbymirre

Olivolja är det bra för håret ? – Damernas Värld

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

 • Mamma C

  Jag brukar doppa och smörja in mina fingrar och naglar i olivolja eller vanlig olja när de är torra under vintern.
  Till håret för att göra en inpackning ibland kan jag ta kokosolja. Men det kanske inte är så bra?
  Ha en fin torsdag.
  Carin

 • Popprinsessan

  Har lite svårt för när det kommer till olja i håret. Förstår att man inte ska ta mycket, men jag får ändå känslan av att det kommer att kännas fettigt och smutsigt liksom. Har samma känsla när det gäller att smörja sig i ansiktet med olja fast jag testade faktiskt en produkt från apoteket som man kunde droppa i sin vanliga nattkräm. Ganska bra på vintern när man är extra torr.

 • Madde

  Det med snippan har jag aldrig hört talas om däremot om håret. Brukar ta lite på hårtopparna men absolut inte för mycket. Är väldigt försiktig med det.

 • petra

  Bara använt olivolja i maten än så länge haha men man får väl testa sig fram på vad som passar en bäst, men jag håller mig nog till hårprodukter och intimtvålar för det funkar för mig,kram

 • fighterwomen09

  Jag har hört om oliv i håret. Men själv inte använda t det i håret. Heller inte i snippan. Mm man ska nog använda produkter från apoteket. Samtidigt som man vill använda så naturligt som möjligt iaf i underlivet. Känner jag. Så sant 😊👍

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *