Viktväktarna

Cheesecake med apelsin och vanilj

Dessert-tips

Denna cheesecake är supergod till dessert. Den var så syrlig och frisk i smaken då färskosten gjorde sig tillsammans med apelsinen. Denna dessert kan jag verkligen rekommendera som en god dessert till någon festlighet.

10 portioner = Hela receptet
Points = per dessertportion:
8

Ingredienser

  • Småkakor 12 st, t ex havreflarn
  • Margarin flytande 80% 50 g
  • Äggula 3 st
  • Socker ½ dl
  • Kvarg vanilj 7,5% 2 dl
  • Färskost 7% 100 g, t ex Philadelphia
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Apelsin 1 st, 2 msk saft och 1 msk rivet skal

Gör så här

Smula kakorna, havrekakor och blanda med margarin. Tryck ut degen i en rund form.

Vispa äggulor och socker, blanda ner kvarg, färskost, vaniljsocker, apelsinsaft och skal, Häll smeten i formen och ställ in i frysen 4-5 timmar.

Låt den tina ca 30 minuter före servering. Servera med frukt och bär.

√ Receptkälla Receptkälla➜ Frusen cheesecake med apelsin 

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *