Viktväktarna

Örtdoftande gratäng – Viktväktarna

Ikväll gjorde vi en örtdoftande gratäng till våra kycklingfiléer för kvällen. Det är en toppenbra bas att ha till både kött, fisk och kyckling. Gratängen är supergod med de sammansatta rotfrukterna man har till gratängen. Väldigt enkel att laga och kommer smaka gott för hela familjen.

4 portion = Hela receptet
Points = per portion: 6

Ingredienser

Potatis 6 st

Morot 1 medelstor

Palsternacka 1 medelstor

Rotselleri 1 bit

Oregano 1 tsk

Vitlök 2 klyftor

Ost riven 17% 2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl

Mjölk 0,5% 1½ dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala, skiva potatis och grönsakerna tunt. Koka dem i vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Blanda i salt, peppar, oregano, pressad vitlök och halva mängden ost. Häll alltihop i en ugnssäker form. Blanda matlagningsgrädde och mjölk, häll över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Tips! Servera till kött, fågel eller fisk.

√ Receptkälla Örtdoftande gratäng viktväktarna

√ Mer recept från Sweetwordsbymirre Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *