Min Vardag

Proffshjälp och madrass

Trevlig Tisdag Kära Bloggvänner

Idag har jag haft proffshjälp med mig på jobbet, en fin dotter ville haka på mig idag. Det var jättemysigt och hon tycker det är roligt. Vi är inte så många barn på plats nu då de flesta har semester. Samt halva personalen är på plats på vår rätta förskola och ordningställer innför hösten. Ja vi är alltså på en annan förskola på sommaren då vi i vår kommun är ihopslagna och använder två förskolor istället för alla andra. Så gör vi alla förskolor i kommunen från vecka 27 t.o.m vecka 31. Det är inte så många barn som är på plats då det måste vara öppet överallt.

En madrass som inte fungerade

Minns ni att jag skrev att vi köpt en madrass från EMMA ⭆ Emma Original Madrass och är 25 cm tjock. Madrassen som skulle vara perfekt för kroppen. Jag har ju värk i ljumske, knän och rygg. Samt då således nacken som är det största problemet. Det var en underbar madrass och den avhjälpte direkt det jag har ont i i kroppen för förutom nacken. Det var inte bra för min nacke alls. Jag rådfrågade med min doktor också och tala om hur det vart och hon tyckte också att man skulle avvakta med att köpa något nytt just nu när man sover. Det kan vara övergående, men det kan också göra att det kan bli sämre. Den chansningen var inte aktuell just nu tyckte min doktor. Det är snarare att jag måste faca och ta allt för vad det är och ta dag för dag.

Erikshjälpen eller Seconhand

Jag kontaktade då EMMA som inte tar emot madrasser igen man köpt. De klassas som för använda och det går inte återsälja dem. Det man då får göra är att man får kontakta Erikshjälpen eller någon seconhand som får ta emot dem. Så var fallet nu och idag kom de äntligen och hämtade den så vi vart av med den här hemma. Såklart tråkigt att jag/vi inte kunde ha madrassen då det märks att det är toppenkvalité. Den skulle vara toppen för min kropp och såklart får även älsklings kropp. Fast min nacke gillade den inte och det hade inte hjälpt att skaffa en ny kudde. Madrassen är för stum, det gav inte vika under nacken då man vände sig om. När man låg vart det att det överbelastade nacken på fel sätt. När det gäller övriga kroppen var det ju istället precis tvärtom, perfekt att den inte sjönk ner för mycket så att kroppen formade sig skönare.

Det är att bita i det sura äpplet och gilla läget helt enkelt. Vi får köpa oss en ny sådan madrass framöver någon gång. Det finns ju såklart olika hårdhet, tjocklek och andra slags madrasser som kyler ner och anpassar sig efter kroppstemperaturen. Någon av dem skulle säkert vara super för mig och min nacke. Fast just nu vågar vi inte testa och när jag har doktorn som också säger samma så ska man inte chansa. Samt hålla på att testa och sedan fungerar det inte, det skulle ju inte EMMA heller gå med på. Det är ju inte vinst för dem detta utan förlust.

Fler inlägg från Sweetwords

Mer från  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

20 Comments

 • Madde

  Den där värken är aldrig kul. Stör så mycket i ens vardag. Många kommuner som gör så, Visst har dom en skyldighet att erbjuda barnomsorg året om?

  • sweetwordsbymirre

   Näee det är jättesvårt att veta, man skulle få provligga inne i varuhuset typ och sova över där för att se hehe. Samt ja det är året om alla dagar som inte är röda som ex vid jul osv. Samt att det alltid finns fritis när man går i skolan

 • Popprinsessan

  Mysigt med sällskap på jobbet!
  Så drygt med madrassen! Tycker att sådana viktiga inköp är jobbiga. Hur vet man att man inte får problem efter några veckor? Sparade emballaget till min nya säng i flera veckor innan jag var säker på att den funkade för mig och inte skulle lämnas tillbaka.

  • sweetwordsbymirre

   Här kunde man inte göra den varianten för att den var vakumpackad så allt emballaget till madrassen fick tas undan för att den skulle komma i rätt storlek. Samt ja det är ju jättesvårt. Fler som sagt att ni skulle provat på plats i affären innan. Fast det säger ingenting tycker inte jag. jag tycker mest man märker om den är för mjuk eller för hård. Det är ju med ens egen tyngd i sovläge som man först märker det. Ja det var mysigt att ha henne med =D

 • znogge

  Så synd att madrassen inte funkade men ibland blir det så. Vi köpte våra ställbara sängar från svenska Carpe Diem och de är otroligt sköna. Där fick man provligga i affären och en av säljarna kontrollerade så att ryggraden blev rak och att kroppen sjönk ner på rätt ställen. Ryggradens raka linje är A och O. Hoppas att det ordnar sig.
  Vilken duktig hjälp du hade med dig på jobbet!

  • sweetwordsbymirre

   Ja i mitt fall handlar det ju om hur jag ter mig i avslappnat läge och hur nacken vilar då och det är svårt att se i affären. Men toppen om man kan provtesta och man känner att det är den perfekta.

 • corkystyle

  Så otroligt kul att du hade med din dotter på ditt jobb. Himla synd att din nacke inte gillade madrassen. Dåligt att de inte tog tillbaka madrassen men bra att en second hand kom och kunde hämta den. Det där att köpa madrass känns som att gå igenom en jungel.

 • dixiwonderland.com

  Vi har också gått i tankarna att köpa en ny madrass till vår säng då vår madrass är över 10 år gammal nu. Dock tycker jag det är så himla svårt att veta vad man vill jag. Jag tror att jag vill sova mycket mjukare än min sambo. Men tänker att vi får verkligen prova oss fram och se vad vi gillar. Så himla tråkigt för er att denna madrassen inte fungerade 😦

 • fighterwomen09

  Jag tycker det är bra att dem slår ihop förskolor på sommaren. Onödigt att ha öppet varje förskola & så är det typ 5 barn på varje förskola. När dem kan vara på samma & leka med varandra.
  Så drygt med madrassen 😞. Hoppas att ni hittar en annan madrass snart som fungerar för din nacke.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Monica

  Men köp för allt i världen olika madrasser, det är ju helt olika hur våra kroppar och tyngd är eller var de behöver i underlag. Fast, mindre fast, mjukt osv och man och kvinna är totalt olika. Blir ju inte sammanhängande 180 cm om ni har det men två 90 blir perfekt för båda men olika.
  Fantastiskt ni fick hela summan tillbaka och att de skänkte bort den.
  Lycka till med nytt försök och många ställen har så man kan testa kort stund på plats och sjukgymnastpersonal (fysioterapeut numera) också som ser hur kroppens tyngd följer i madrassen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *