Rosépepparbiffar med potatis


Gott Middagstips
Ikväll gjorde jag jättegoda nötfärsbiffar med sås till. kan varmt tipsa er att testa dem. Jag gjorde inte med rotfrukter utan hade kokt potatis och sallad till. I receptet är det pumpa och rotfrukter. Det är ju smaksak, men jag ger er grundreceptet.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 4
Ingredienser
- Potatis 500 g
- Butternutpumpa 1 bit(ar)
- Palsternacka 2 medelstora
- Rapsolja 2 tsk
- Mjölk 0,5% 1 dl
- Ströbröd (skorpmjöl) 2 msk
- Lök 1 st, gul
- Nötfärs 10% 500 g
- Salt 1 tsk
- Rosépeppar ½ msk, krossade korn
- Köttbuljongtärning 1 st
- Ägg 2 st
- Margarin flytande 80% 2 tsk
- Rosépeppar 1 msk, korn
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Köttbuljongtärning 1 st
- Mjölk 0,5% 2 dl
- Majsstärkelse (redning) 1 msk
- Tomatpuré 1 msk
- Japansk soja 1 tsk
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°.
Klyfta potatis, butternutpumpa och palsternacka. Lägg i en ugnsform och ringla över olja och salta. Sätt in i ugn ca 40 minuter.
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en kort stund. Riv lök och blanda med färs, ströbröd, salt, krossade rosépepparkorn, smulad buljongtärning och ägg.
Forma till biffar och stek i margarin på medelvärme. Lägg upp dem på fat och håll varma.
Fräs rosépeppar i margarin i ett par minuter. Smula ner buljongtärning och häll på mjölk. Låt såsen småputtra i 5 minuter. Red med såsredning och smaka av med tomatpuré, soja och ev lite mer salt. Häll såsen över biffarna.
Servera biffarna med sås, klyftpotatis, pumpa och palsternacka.

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna


Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept