Min Vardag,  Mina Tankar

Sotiga män och skattebesked

Hej

Nu blir det med och mer vårkänslor här också, vilket är härligt. I morse var det ljust och ”varmare” ute då jag gick med Bellis till skolbussen. Det var härlig känsla, man fick lite hopp om att det kanske inte kommer mer snö. Det är dock 1 ton grus på marken så hoppas att de kommer sopa gatorna framöver snart. Bellis var lite surmule och inte alls så taggad på skolan, fast det gick bra att starta dagen och komma iväg. Den här veckan slutar de klockan 13 varje dag och det var väl lite lättare då tyckte hon. De har samtalsvecka den här veckan och därför slutar dem kl 13 varje dag. Det är utveckligns-samtal för oss på torsdag morgon redana kl sju.

Sotiga män ringer på dörren

I helgen har det rensats och städats här hemma. Jag har hjälpt till i den mån jag kan för nacken utan att den belastas eller blir bakslag på. Såklart gör det ont då jag håller på, men det har gått ok. I gårkväll plocka jag undan och gjorde det bra på toaletter och i köket för vi har fått meddelande att sotarna ska komma och göra sitt här redan klockan åtta på morgonen. Vi bor i första porten så man tog ju givet att de skulle komma till vårt trapphus först. Det verkar inte så för de har inte ringt på dörren än och vill komma in. Med det sagt så kommer de nog ta oss sist på fredag då som det verkar eftersom att ingen varit i vår trapp än. Det verkar som de börjar baklänges då med trapphusen, suck!!

Tycker sådant är lite drygt att ha framför sig och vänta på. När man är sjukskriven också så går jag ju och lägger mig igen när jag lämnat och vinkat av Bellis vid bussen. Idag kunde jag inte slappna av att göra det eftersom de snart kunde ringa på dörren kändes det som. Samt de ringer ju bara en gång sedan går de direkt in.

Liten oro kring restskatt

Den här veckan får vi som har Kivra besked som skatten. De ska meddela mellan fjärde och åttonde mars. Jag är lite orolig att jag kommer att få restskatt för jag varit sjukskriven så part av förra året. Vet inte hur sådant fungerar. De drar ju skatt, men vet att de drar 30% i skatt och hos oss är det högre. Dock får man också ut mindre i sjukpenning än sin vanliga lön så det kanske jämnar ut sig. Vi får verkligen hoppas att alla myndigheter gjort och gör sitt för att det inte ska bli såhär, för man tar ju förgivet att detta sköts som det ska. Man ringer ju inte och ber dem drar mer i skatt då man är sjukskriven. Får jag restskatt hade jag ju såklart bett dem ha gjort det. Såklart hoppas man ju på att få tillbaks något, men går jag plus minus noll så blir jag nöjd då också.

Jag får säkert vänta till fredag innan jag får mitt besked tyvärr så jag får gå noja över det hela veckan

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

√ Info skatteverket

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

14

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

17 Comments

 • Sandra

  Va härligt med en hel vecka att sluta kl 13 på. Specielt också nu när det r fint väder att njuta utav.

  Känns som våren är här på riktigt nu. Men jag vet att det bara är mars och vi har busiga april kvar. Men vist får man hoppas på riktig vår 😊

  Skatten är alltid med lite ångest tycker jag. Men jag tror att du klarar dig. Så va lugn. De drar ju så mycket skatt så kan ju bli plus på kontot också.

  Ha en jätte fin start på veckan och hoppas sotarna kommer snart så du kan få ta det lugnt igen 🌺

  • sweetwordsbymirre

   Förra året fick jag beskedet på torsdagen och BQ på tisdagen tror jag, så det blir säkert så i år med, går väl i ngn bokstavsordning kanske. Ja hoppas det att jag inte får rest, känns ojuste om de inte drar den skatt som behövs. Jag menar man är ju inte rik då man är sjukskriven. Tack för peppande rader och jag var ute och gick nu en halvtimma, nu ser det ut som sotarna är i vår trapp =D.
   Kram till dig och ha en bra vecka du med

 • Madde

  Man önskar ju attman ska få en ungefärlig tid i alla fall. Man blir ju bunden hemma annars.Man kanske inte går och lägger sig eller börjar fixa för mycket då dom kommer.
  Förstör oron över restskatten. Vid sjukskrivningar får vi ju inte jobbskatteavdrag och det kan ju påverka. Hoppas du får ett par kronor ( eller ganska många kronor helst) tillbaka. Väntar på våra besked också. Sen vi flyttade till Göteborg har vi alltid fått rätt mycket tillbaka på skatten som tur är.

 • Popprinsessan

  Håller med om att det är jobbigt att gå och vänta på hantverkare. Hade du fått en mer ungefärlig tid hade du ju kunnat vila och ställa klockan, men så här blir det ju tufft att bara gå och vänta. Det är ju skillnad om man kan hitta på något hemma under tiden, men det funkar ju inte när man är krasslig eller har ont som du.
  Jag håller tummarna för skatten, men är också lite orolig då det verkar som om vår redovisningsfirma räknat fel, men får väl se och försöka lösa det då…

  • sweetwordsbymirre

   Ja dessutom när det är sotare som ska in just i badrum, och kök poch får passera sovrum osv. Man kommer ju inte undan. Hoppas inte att ni fått restskatt, det är så tråkigt då man får det, speciellt då det ibland kan bli en stor smäll.

  • sweetwordsbymirre

   ja det är ju nackdelen då man är sjukskriven att man är hemma då dessa kommer. Skönast då de gör sådant då man jobbar. Jag tycker också det är jobbigt då vänner eler familjen säger, vi dyker upp i morgon någon gång på eftrmiddagen vet inte när osv eller någon gång på dagen. NÄR!!!! brukar jag tänka

 • Elina

  Tycker också det är jobbigt att gå att vänta på att någon ska komma och fixa något, det går liksom inte att koppla av.
  Hoppas du får ditt besked snart, sådana saker är inte heller roliga att behöva vänta på.

 • Hannas krypin

  Skönt med korta dagar men utvecklingssamtal klockan 7 var tidigt alltså. Visst är det jobbigt när hantverkare med mera ska komma och tiden är så flytande. Jag fick mitt skattebesked igår. Håller tummarna att du får tillbaka en slant.

 • Stegsamlarenl

  Får hoppas du slipper restskatt, själv är jag inte så orolig över det trots sjukskrivning i perioder eftersom jag betalt in högre skatt, men riktigt säker kan man ju ändå inte vara

 • Marlene

  Min man fick beskedet igår och fick en bhimla massa penhgar tillbaka. Rätt onödigt att låna ut så mycket pengar till staten, när det inte är någon större ränta på pengarna. Bäst att gå plusminus eller pyttelite tillbaka. Jag får nog betala någon tusenlapp, det återstår att se.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är ju det eg, det bästa är väl plus minus noll för då har man fått det man behöver få ut övrig tid på året. BQ fick också en massa tillbaka och kommer få minst lika mycket till då han får avdrag för han pendlar med. Det är ju en sak. Fast kan tycka att man eg behöver dem övrig tid på året.

 • corkystyle

  Härligt att Bellis kom iväg till skolan efter att ha varit sjuk. Ja det är irriterande att gå och vänta på att de ska ringa på dörren och det aldrig gör det. Ja det där med skatten är ju lite tråkigt om man får restskatt. Jag själv behöver inte bry mig då jag har godman som sköter sådant.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *