Spansk Kycklingpaj – Viktväktarna
Middagstips
I kväll gjorde vi en mager kycklingpaj och den är väldigt lik denna paj från Viktväktarna. Det som skiljer är att vi har inte saffran och räkor i vår paj. Det kan man ju ha eller plocka bort. Väldigt god och vi kan varmt rekommendera!
Ett gott och hett tips till en god middag
6 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 7
Receptkälla – Spansk kycklingpaj Viktväktarna
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- ¾ dl margarin flytande 80%
- 2 msk vatten
- 1 halv kyckling grillad utan skinn, vikt avser ätlig del
- 150 g skalade räkor
- 1 klyfta vitlök
- 1 gul lök
- 2 tsk margarin flytande 80%
- ½ pkt saffran
- 1 tsk timjan
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk 0,5%
- 1 dl riven ost 17%
Gör Så Här
Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, 3/4 dl margarin och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga kanten och låt vila kallt minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka lök, fräs i 2 tsk margarin i en stor stekpanna.
Rör i saffran, kyckling och räkor. Krydda med salt, peppar och timjan. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg kycklingblandningen i pajskalet.
Häll över äggsmeten och strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min.
Tips: Garnera gärna med gräslök.
Tips: Vi använde en förpackning av Guldfågelns Salladskyckling 200g istället för grillad kyckling.
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
8 Comments
Madde
Lät så gott. Saffran i maten piggar alltid upp, Älskar verkligen det.
sweetwordsbymirre
Ja det gör det =D. Det piggar upp för man äter mycket med ögonen med.
Marlene
Maken älskar saffran och kan ha det i allt och alltid. Jag… hmmm… not so much… men jag äter det. Jag äter det mesta faktiskt 🙂
sweetwordsbymirre
Härligt
Petra
Så gott och vilka härliga smaker 🥰måste testa och jag gillar räkor kram
sweetwordsbymirre
Ja verkligen =D. Tänk bara på att vi ersatte räkorna mot kyckling, det ska inte vara båda =D
Helena FREEDOMtravel
Låter gott! Men jag skulle nog oxå ta bort räkorna. Gillar räkor iofs, men kanske inte ihop med kyckling … Saffran är en favorit 🙂
sweetwordsbymirre
Kyckling tog vi istället för räkor, alltså ersatte helt. Det ska inte vara kyckling i orginalreceptet =D