Min Vardag,  Mina Tankar

Tandvärk till dubbelt upp

Hej Kära Bloggvänner

För någon vecka sedan klagade BQ på tandvärk som satt i lite till och från. Han åkte sedan på mässan i Halmstad och där hade det klingat av. Han kom hem i onsdags. I fredags ökade värken igen och igår hade han hemskt ont. Han är också en sådan som inte klagar i första taget utan ”härdar” ut. I går eftermiddag efter att jag försökt få honom att åka till en klinik i Västerås som har akuttider så gick han med på att vi åkte till akuten för att se om vi kunde få smärtstillande så han klarade sig till måndag för att gå till vår vanliga klinik. Det med tanke på att vanlig smärtstillande som ipren och alvedon hjälpte ingenting.

Ja hur gick det då?

När värken tilltagit än mer över natten

Vi kom in ganska direkt på akuten det tog en halvtimma sedan åkte vi hem igen. Härligt man ska vara med om sådana gånger också. Har funnits tillfällen då man suttit där och väntat i 2-3 timmar utan problem. Såklart förstod vi att de kunde ingenting göra åt tanden, men de skrev ut starkare smärtstillande åt honom. I går när kvällen kom så ökade värken igen och då tog han det smärtstillande han blivit tillsagd och sedan vart han en tröttis. I morse vaknade han av att det var ännu värre värk och då var det ingenting att tveka om längre. Jag fixade så han fick akuttid på AQUA DENTAL i Västerås och han och hans lillebror Peter åkte dit.

Imponerad av kliniken

Jag jobbade på Praktiktertjänst och privat tandläkarpraktik från aug 2017 till dec 2020

Tyckte hemskt synd om honom för hualigen vilken tandvärk han haft och i morse låg han mest och kved. Envis som han är ville han först inte åka, men när han insåg att det kan ju vara så att han inte får någon tid så pass i tid som han måste i morgon så var det att gilla läget.

Dessutom jobbar han i Västerås och har viktiga möten inbokade imorgon som han inte kan boka av. Det skulle då innebära att han skulle få som tidigast tid tills på tisdag och vem orkar att vänta mer än en dag till med den värkan. Samt vilken skulle plåga sig själv att ha sådan tandvärk när man ska vara med på viktigt möte.

Jag har ju jobbat på en tandläkarpraktik i två och ett halv år och min huvudsyssla var tidsbokning, sterilen, receptionen, städning och allt med fakturor och inköp. En syssla var också att sitta med att assa som tandsköterska i ett rum när de andra två tandsköterskorna påbörjade andra patienter. Det var inte varje dag, men vissa pass för att hela tiden ha en patientström igång. Med det sagt så var jag spindeln i nätet som såg till att allt flöt på.

Mirre som tandsköterska

Nu har han varit dit och de har förberett för rotfyllning och fixat så värken är mindre. På torsdag ska han dit igen då och rotfylla tanden, min älskling så tapper. Han är jättenöjd med kliniken och tyckte att de var väldigt kunniga och proffsiga. Det är lite intressant sådana här gånger för jag förstod till viss del vad felet var med tanden och sa även till honom innan han åkte att det kommer nog vara så att du får rotfylla tanden om den inte är för inflamerad.

√ Fler inlägg från Sweetwordsbymirre

√ Läs mer om rotfyllning på 1177

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

One Comment

  • Sandra

    Nej fy va hemskt med sådan smärta. Va skönt att de kunde hjälpa honom så snabbt och styckna snarts ja få det sista fixat också. Rotfyllningar är Inge roligt att göra men va skönt det känns efteråt.
    Ja just det du har jobbat hos tandläkaren. Måste ha vart väldigt lugnande för BQ att dig vid sin sida som kunde säga va det kunde va och va som behövdes göras.
    Hoppas ni får en lugn och fin påsk nu 🐣

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *