Min Vardag,  Sund Livsstil

Vad kan en annan kräva av dig?!

Kära Bloggvänner

Lite kontrast på vädret från en dag till en annan. Idag var det kallt ute på jobbet. Jag fick t.o.m ha mössa och vantar på mig. Den säsongen trodde jag var över. Det är väl slutspurten av det förmodligen. Det pratades om snö på onsdag, men nu visade det regn. Det kan inte komma snö, för vi har inte vinterdäck på bilen, det har väl ingen. Jag ska ju på magnetröntgen då och har inte måendet för att åka tåg eller buss dit. Ja det är omständigare nu allting, men får vara så.

Vad är humant och vad kan man kräva

Tänk att något som inte känns jobbigt kan vara så påfrestande för en sargad kropp. Jag har verkligen inte ork mer än två timmar på plats. Det stressar mig att veta att doktorn kanske kommer kräva att jag måste börja jobba 50 procent snart. Enligt doktorn kan det vara en del i läkningen att ta tag i det och också komma igång så man inte låser sig fast. Jag pratade med min ena chef idag som kom förbi avdelningen för att säga hej till mig bland annat. Hon sa också att hon tyckte att jag skulle förlänga 1 månad till på 25 procent. Jag ska träffa doktorn nästa vecka får väl se vilket hon anser är rätt. Skillnaden mellan 25 procent och halvtid är att när man startar på halvtid så ska man gå på schema och det innefattar att det ska gå kräva mer av mig.

Jag kommer i alla fall stå på mig och vill komma åter helare till jobbet i långsamt tempo istället för att snart rasa igen till där jag nyligen var.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

  • sweetwordsbymirre

   Ja verkligen, svårast är ju att klä de små tycker jag, speciellt i min dotters ålder när man inte vet om hon sätter på sig det som man tagit fram och man vet att hon satte på sig då hon gick hemifrån. Det är ingen garanti då hon sedan är på rasterna i skolan.

 • Madde

  Det där är så svårt. Finns ju forskning på att är man inte tillbaka på jobbet inom tre månader är risken ganska stor att man aldrig kommer tillbaka… Fast ibland undrar man ju vad dessa forskare tittar på. Har tappat allt då det kommer till det. Ja du vet ju vad jag har skrivit tidigare om hur jag blivit behandlad och våra ” hälsoschema”

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är lite lurigt. Jag hade varit överlycklig om jag varit i annat skick och kunnat komma åter efter 3 månader och då hade jag sannerligen varit åter. Samt nu vill jag fortfarande vara åter, men nacken hämmar mig, det gör för ont. Så det där är nog generellt draget, men finns säkert ngn logik i detdär det kanske är att man måste söka annat yrke osv om det inte går att komma åter på lång sikt.

 • Elina

  Det är ju mycket bättre att ta det långsamt och faktiskt orka hela vägen än att dra på för mycket från början. Hoppas läkaren förstår dig.

 • Michellec

  Man förstår hur han menar men det. Lir heller inte bra om du inte känner dej redo. Du vet ju din kropp bäst själv- inte han.

 • fighterwomen09

  Snö vill vi inte ha. Men såg jag med att det skulle komma snö i morgon onsdag. Men hoppas på regn.
  Hoppas att läkaren har förstående för dig & förlänger så du får jobba 25% ett tag till 🙏🏻. Skynda långsamt som man brukar säga 🙂.
  Vi läsare är med dig när du ska stå på dig vid läkare besöket 🫶.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Popprinsessan

  Nej fy, inte mer snö nu! Tycker redan att det är knepigt med den växlande temperaturen från dag till dag. Håller tummarna att ni slipper oroa er för vädret imorgon, gissar att du har mycket annat att oro dig för med kroppen & resa osv. Du verkar ha en förstående chef, det är ju alltid något iaf. Hoppas att läkaren också är lyhörd.

 • corkystyle

  Hoppas verkligen läkaren lyssnar på dig nästa vecka. Det var ju bra att chefen också tyckte det kan vara bra att du fortsätter att gå 25% en månad till så du verkligen känner dig redo att försöka gå upp till 50% sen. Det är något man måste känna sig redo för så det inte blir bakslag om du skulle försöka gå upp till 50% trots att du inte känner dig redo. ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *