Fläskfilé på Potatisbädd
Här har ni en supergod rätt som är god för hela familjen. Det var gott med ananasen som tog fram syrligheten tillsammans med potatisen. Det går att laga den som en vardagsmiddag eller som en festligare middagen när man har vänner över.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 11
Ingredienser
- Fläskfilé 500 g
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Potatis 10 st
- Ost riven 17% 1 dl
- Persilja 1 msk, eller salladslök
- Margarin 80% 25 g
- Vitlök 1 klyfta
- Chilisås, tomat 2 msk
- Tomat 8 st
- Ananas, konserverad i juice 4 skivor
Instruktioner
Bryn filén runt om i 1 tsk margarin, krydda med salt och vitpeppar. Efterstek 15 min under lock, låt sedan vila. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Skala och skär potatisen tunt, varva potatis och ost i en ugnsform. Häll skyn från filén över potatisen. Stek i ugn 225°, ca 30 min. Skär filén i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg i en rad på potatisen. Blanda margarin, pressad vitlök och chilisås, klicka över filén. Snitta ett kryss i tomaterna, dekorera med dessa längs kanterna. Lägg ananasbitar mellan varje tomat. Gratinera i ugn 250° 10 min. Strö över hackad färsk persilja innan servering. Servera med sallad och kokt broccoli.
√ Receptkälla – Fläskfilé på potatisbädd rätt genom viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept