Min Vardag,  Mirre,  Tipshörnan

Var tacksam mot din kommun

De blåa fredagstjejerna

Idag har Bellis varit hemma med mig, hon fick vara hemma från skolan idag. Hon kände sig lite vissen, men tycker att det var lite falskt alarm på den. Fast ikväll så snorar hon så det är nog ändå så att hon är lite vissen som sagt. Jag skulle i alla fall gå prova ut nya jobbskor idag, eller vi alla i vår kommun som jobbar inom barnomsorgen skulle prova ut det idag. Det är nya vinterstövlar antingen höga eller låga. Samt vattentäta lågskor till våren. Grymt bra skor med en knapp som drar åt snörerna på skon. Bellis fick följa med dit och hon tyckte skorna med knappen var superhäftiga.

Förra året fick vi nya vinterjackor och regnkläder. Dock är min vinterjacka för stor och jag hoppas att jag kan byta ut den till min rätta storlek. Därför skulle min chef kolla upp det om de hade lager på en mindre storlek. Det blir ju annars att jag får gå i min privata jacka, vilket inte är så roligt då man är fast anställd och ser ut att vara vikarie. Menar inte på något som helst vis att det är något fel att vara vikarie, knappast, det är tvärtom, dom är jätteviktiga. Det jag menar är att jag är fast anställd och vi som är det har fått ytterplagg och skor. Då kommer det bara var jag som inte har de på mig. Jag menar därför också att jag får slita på mina privata kläder helt i onödan. Mina vinterbyxor är också för stora, men dem kan jag ju ha skärp i.

Bellis och jag tog en fika efteråt och idag hade de erbjudande om ett specialpris på biskvi och kaffe eller te. Jag tog original biskvi och Bellis tog biskvi med vit choklad som smakadde citron. Vi båda var jättenöjda och vi hade en trevlig stund tillsammans. De hade hur många olika sorter som helst av biskvi, alla såg lika goda ut. Bellis tyckte också att det var extra mysigt att vara tillsammans med mig idag.

➤ Har ni arbetskläder på jobbet och vad har ni fått för kläder?

Det här har vi har fått

 • Hoodie
 • Arbetsväst
 • Fleecetröja
 • Vinterjacka
 • Regnstövlar
 • Vinterkängor
 • Vinterstövlar
 • Sofshellbyxor
 • Softshelljacka
 • Regnset ofodrat
 • Ofodrade allvädersskor

Vi ska vara tackasamma för det vi får

Jag tycker att vi ska vara tacksamma för det vi får och vi i vår kommun har ju verkligen fått möjligheten att fått en hel del. Det är inte alla kommuner som har möjligheten till det. Jag tänker också att någon annan som behöver min jacka får den i så fall. Det är ju långvikarie och fast anställda som får möjligheten till kläderna och då får någon som behöver min jacka. Jag anser att min jacka behövs hos någon annan eftersom den är för stor för mig. Skulle jag ha den kvar kommer den ju bara hänga på min krok eftersom den som sagt är för stor.

√ Fler inlägg från Sweetwordsbymirre – Mirres Vardag

√ Här hittar ni min vinterparkas på Sportshopen Outlet

√ Tips på bra jackor om ni hamnar i samma läge som mig – Lager 157

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

10 Comments

 • Snabela

  Jag jobbar för kommunen på ett äldreboende, kläder står arbetsgivaren för skönt nog. Men skulle vara riktigt glad över om dom kunde bekosta bra skor också,med tanke på vad våra fötter får stå ut med.

 • corkystyle

  Det är ju jätte bra att ni får kläder ni kan ha när ni jobbar. Då det känns fel att ni fastanställda ska ha privata kläder. Hoppas de har en mindre storlek på jackan så du kan få en som inte är för stor. Det blir otympligt att ha en för stor jacka. Hoppas bellis inte blir mer sjuk så hon kan gå till skolan på måndag!❤

  • sweetwordsbymirre

   Ja hoppas det, näe det är inte smidigt alls att ha för stora kläder på sig och man blir heller inte tillräkligt varmt då. Ja hoppas det, men tycker att hon verkar som vanligt idag =D

 • Elina

  Jag får arbetskläder på jobbet men förut behövde jag stå för skor själv men nu när vi har en maskin som man behöver ha antistatiska skor till så får vi även det.

 • figterwomen85

  Trevligt att fika & mysa tillsammans du & Bellis. Beskriv är gott.
  Jag har fått jacka, tröja, jumper med & utan krage, mössa, väska m.m. Men beror på att mina kolegor år ute & jobbar i föreningar rett mycket. Sen möten med kommuner & så. Så då ska vi ju representera oss när vi visar upp oss.
  Men på ditt jobb är ni ju ute mycket. Så då ska ni ju ha bra kläder på er för att inte frysa.
  Drygt när jacka va för stor. Hoppas att du kan byta.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Maja S

  I kommunen där jag jobbar så har vi fått:
  – Vinterjacka
  – Tunn jacka
  -Tunna byxor
  – Fodrade gummistövlar
  – Fleecetröja

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *