• Våra resor

    Säterdalen – En perfekt utflykt för en dag

    Glad Midsommar Kära Bloggvänner

    Idag var vi till Säterdalen då det var vackert väder och vi kände att vi ville komma iväg på något. Säterdalen ligger runt 3 mil från oss och dit har vi varit många gånger. Förra året hade de byggt ut och gjort om en hel del sedan vi var dit året innan. Det var verkligen än mer anpassat för barnen. Samt de hade pimpat upp fäbodstugan som innan serverat vanliga våfflor till något annat.

    Häng med ska jag berätta!

    En liten stad hade byggts på plats – Lilla Säter

    När vi kom till ➤ Säterdalen möttes vi av behagligt med folk och lekmöjligheter som de kallar Lilla Säter, en favorit direkt för barnen märktes. Det finns fler lekmöjligheter i form av rutschkanor, hinderbana och lekplats samt fäbodstuga. På sommaren brukar de även ha teater och artister där.

    I över hundra år har Säterdalen varit en folkpark med olika nöjesaktiviteter. Redan på 1890-talet fanns det tillgång för nöjen och det fortsatte sedan att utvecklas. Fler artister som Ted Gärdestad, Abba, Monica Zetterlund har uppträtt på scenen. Även kända kungligheter har varit där. Numera har man fler aktiviteter i gång. Man kan gå på olika slags loppis. Bland annat en stor barnloppis brukar finnas ett par gånger per år. Jag själv har stått och hyrt ett bord och sålt där vid fler tillfällen. De har tisdagsträffar med olika teman. Säterdalen har även barnteater och artister som lockar både barn som vuxna.

    Fäbodstugan öppet vissa veckor i sommar

    Här finns även ➤ Dalstugan, som ligger mitt i folkparken. Där säljer man både mat, glass och fika. På sommaren vissa veckor har de öppet cafét Fäbodstugan, denna sommar öpnar de från vecka 30. Där kan man se några djur som vistas på en ondgård vanligtvis. Det varierar lite i vilket omfång de har tagit in djur. Förra året var det inte så många.

    Dalstugan ligger även vid Ljusterån som porlar fint runtom hela Säterdalen. Med allt detta sagt kan jag då säga att jag rekommenderar detta Säterdalen och med ny fräschare look och mer möjligheter är det än bättre än vi varit med om vid tidigare tillfällen.

    MISSA INTE MINA ANDRA INLÄGG

    Mer resor från  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    4