Våra resor

Säterdalen – En perfekt utflykt för en dag

Glad Midsommar Kära Bloggvänner

Idag var vi till Säterdalen då det var vackert väder och vi kände att vi ville komma iväg på något. Säterdalen ligger runt 3 mil från oss och dit har vi varit många gånger. Förra året hade de byggt ut och gjort om en hel del sedan vi var dit året innan. Det var verkligen än mer anpassat för barnen. Samt de hade pimpat upp fäbodstugan som innan serverat vanliga våfflor till något annat.

Häng med ska jag berätta!

En liten stad hade byggts på plats – Lilla Säter

När vi kom till ➤ Säterdalen möttes vi av behagligt med folk och lekmöjligheter som de kallar Lilla Säter, en favorit direkt för barnen märktes. Det finns fler lekmöjligheter i form av rutschkanor, hinderbana och lekplats samt fäbodstuga. På sommaren brukar de även ha teater och artister där.

I över hundra år har Säterdalen varit en folkpark med olika nöjesaktiviteter. Redan på 1890-talet fanns det tillgång för nöjen och det fortsatte sedan att utvecklas. Fler artister som Ted Gärdestad, Abba, Monica Zetterlund har uppträtt på scenen. Även kända kungligheter har varit där. Numera har man fler aktiviteter i gång. Man kan gå på olika slags loppis. Bland annat en stor barnloppis brukar finnas ett par gånger per år. Jag själv har stått och hyrt ett bord och sålt där vid fler tillfällen. De har tisdagsträffar med olika teman. Säterdalen har även barnteater och artister som lockar både barn som vuxna.

Fäbodstugan öppet vissa veckor i sommar

Här finns även ➤ Dalstugan, som ligger mitt i folkparken. Där säljer man både mat, glass och fika. På sommaren vissa veckor har de öppet cafét Fäbodstugan, denna sommar öpnar de från vecka 30. Där kan man se några djur som vistas på en ondgård vanligtvis. Det varierar lite i vilket omfång de har tagit in djur. Förra året var det inte så många.

Dalstugan ligger även vid Ljusterån som porlar fint runtom hela Säterdalen. Med allt detta sagt kan jag då säga att jag rekommenderar detta Säterdalen och med ny fräschare look och mer möjligheter är det än bättre än vi varit med om vid tidigare tillfällen.

MISSA INTE MINA ANDRA INLÄGG

Mer resor från  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

9 Comments

 • Madde

  Låter som en perfekt dagsutflykt. Idag har regnet vräkt ner i princip hela dagen så vi har inte kunnat vara ute något direkt.

  • sweetwordsbymirre

   Ja jättehärlig utflykt. Det kan vara skönt med regninga dagar också. Nästa vecka ska det komma värme, såg att någon dag visade den 29 gr hos oss. Det är great för dem som startar sin semester.

 • Petra

  Det är ju så trevligt att åka iväg på utflykter och ni såg ut att ha det perfekt 👌 vi gjorde mkt utflykter när kidsen var mindre🥰kram

 • corkystyle

  Låter som ett väldigt bra tips på vart man kan a till. Jag själv har inte hört talas om platsen så detta var nytt för mig. Sådana här inlägg är bra att läsa inför sommaren så man får tips på var man kan åka.

 • fighterwomen09

  Det låter mysigt. Jag gillar att åka till ställen där det finns en historia. Får skylla på mina föräldrar 😄.
  Perfekt utflykt 22 grader & sol så man orkar gå runt & titta.
  Vad bra att dem har tänkt på barn. Så dem kan sysselsätta sig där. Att fika på såna ställen är mysigt 🧁😊. Oftast har dem väldigt god fika. Fika som dem har gjort sen långt tillbaka.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *