• Bellis,  Min Vardag,  Mirres Outfit

    Sommarlov utan tvekan

    Stolt tjej som fick flera napp

    Trevlig Onsdag Kära Bloggvänner

    Idag har tösen verkligen fått ha Sommarlov. Hon har fått åka ut med båt med sin kompis och hennes familj och fiska. Att grilla ute på sjön på en liten udde var nog extra mysigt. Jag och BQ jobbar ju fortfarande så vi är väl inte det roligaste sällskapet än. På fredag går jag på semester och BQ går på semester efter imorgon. Snart ska vi också ha mer ledigt och tid för att göra saker. Nästa vecka åker vi på semester och det ska jag berätta mer om närmare och visa bilder därifrån.

    Bellis ser lite skeptisk ut när hon smakar fisken

    En regnskur eller två får man tåla

    Bellis fick flera napp, vilket såklart var jätteskoj. De fick också smaka på sin fångst som de grillat. Tur hade de med vädret, för de fick endast lite regnskurar. Allt smakar ju också så mycket godare utomhus så kan tro att det var väldigt gott. Igår var vi hem till vänner som en av dem fyllt åt och även BQ har ju fyllt år. Vi firade tillsammans med dem och grillade ute. Vädret hade vi inte lika tur med, för det kom flera regnskurar. Vi fick fippla en del med att få till det med grillen, men mat vart det till slut i alla fall. Vi satt ute på deras altan så halvt ute får man säga, men skyddade från regnet.

    Några bilder från senaste dagarna, grill med vänner, powerwalks och kalas hos en vän förra veckan

    Att starta semestern med stil

    På tal om present, så ska BQ starta första dagen av tre i morgon på en tredagars konsert i Borlänge. Han fick det som present när han nu fyllde år. Han ska åka dit med sin bror. Jag är så glad för hans skull att han kommer iväg på det, han är så väl värd det. Jag är dock lite avis, för jag hade gärna sett Mando Diao. Det är en av alla artister som är där. Fast just Mando Diao är de som jag hade åkt dit för. De andra är jag inte lika förtjust i som BQ är, men hade varit kul att ha sett dem.

    Kika in ⭆ Alive- festivalen så kan ni se vilka artister som kommer vara där. Vädret ser väl inte ute ut att bli det bästa så det blir att ta med regnkläder. Numera får man ju inte ha väska eller dylikt med sig. Det man får göra är att ha tygpåse med sig ihoprullad i fickan och ha regnkläderna i handen. Inne på festivalområdet sedan får man ha regnkläderna i tygpåsen.

    Några arstiter som BQ ser fram emot att se som jag också hade tyckt varit roligt att se är

    • Mando Diao
    • Bolaget
    • Marit Bergman
    • Amanda Bergman
    • The Sondtruck Of Our Lives
    • Mimykry

    MISSA INTE MINA ANDRA INLÄGG

    Mer från  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    2
  • Min Vardag

    Proffshjälp och madrass

    Trevlig Tisdag Kära Bloggvänner

    Idag har jag haft proffshjälp med mig på jobbet, en fin dotter ville haka på mig idag. Det var jättemysigt och hon tycker det är roligt. Vi är inte så många barn på plats nu då de flesta har semester. Samt halva personalen är på plats på vår rätta förskola och ordningställer innför hösten. Ja vi är alltså på en annan förskola på sommaren då vi i vår kommun är ihopslagna och använder två förskolor istället för alla andra. Så gör vi alla förskolor i kommunen från vecka 27 t.o.m vecka 31. Det är inte så många barn som är på plats då det måste vara öppet överallt.

    En madrass som inte fungerade

    Minns ni att jag skrev att vi köpt en madrass från EMMA ⭆ Emma Original Madrass och är 25 cm tjock. Madrassen som skulle vara perfekt för kroppen. Jag har ju värk i ljumske, knän och rygg. Samt då således nacken som är det största problemet. Det var en underbar madrass och den avhjälpte direkt det jag har ont i i kroppen för förutom nacken. Det var inte bra för min nacke alls. Jag rådfrågade med min doktor också och tala om hur det vart och hon tyckte också att man skulle avvakta med att köpa något nytt just nu när man sover. Det kan vara övergående, men det kan också göra att det kan bli sämre. Den chansningen var inte aktuell just nu tyckte min doktor. Det är snarare att jag måste faca och ta allt för vad det är och ta dag för dag.

    Erikshjälpen eller Seconhand

    Jag kontaktade då EMMA som inte tar emot madrasser igen man köpt. De klassas som för använda och det går inte återsälja dem. Det man då får göra är att man får kontakta Erikshjälpen eller någon seconhand som får ta emot dem. Så var fallet nu och idag kom de äntligen och hämtade den så vi vart av med den här hemma. Såklart tråkigt att jag/vi inte kunde ha madrassen då det märks att det är toppenkvalité. Den skulle vara toppen för min kropp och såklart får även älsklings kropp. Fast min nacke gillade den inte och det hade inte hjälpt att skaffa en ny kudde. Madrassen är för stum, det gav inte vika under nacken då man vände sig om. När man låg vart det att det överbelastade nacken på fel sätt. När det gäller övriga kroppen var det ju istället precis tvärtom, perfekt att den inte sjönk ner för mycket så att kroppen formade sig skönare.

    Det är att bita i det sura äpplet och gilla läget helt enkelt. Vi får köpa oss en ny sådan madrass framöver någon gång. Det finns ju såklart olika hårdhet, tjocklek och andra slags madrasser som kyler ner och anpassar sig efter kroppstemperaturen. Någon av dem skulle säkert vara super för mig och min nacke. Fast just nu vågar vi inte testa och när jag har doktorn som också säger samma så ska man inte chansa. Samt hålla på att testa och sedan fungerar det inte, det skulle ju inte EMMA heller gå med på. Det är ju inte vinst för dem detta utan förlust.

    Fler inlägg från Sweetwords

    Mer från  sweetwordsbymirre 

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    sweetwordsbymirre.se

    3
  • Viktväktarna

    Fiskgratäng – Viktväktarna

    Veckans Fiskrätt

    Vi måste äta fisk, det är viktigt för många aspekter i kroppen. Här tipsar jag om en god fiskgratäng i från Viktväktarna.

    TIPS: Jag mosar potatisen och tillsätter även 2 tsk dijonsenap i moset. Lägger sedan potatismoset i en potatiskrans runtom fiskblandningen. Avslutar med att strö persilja över som lite extra gott. Vi tycker att det är godare att göra så.

    4 portioner = Hela receptet
    Points = per portion
     7

    Receptkälla ➜ Fiskgratäng

    Ingredienser

    • Potatis 800 g
    • Margarin flytande 80% 1 tsk
    • Spenat, färsk 65 g
    • Torsk 600 g
    • Schalottenlök 2 st
    • Salt ½ tsk
    • Svartpeppar 2 krm
    • Vatten 2 dl
    • Fiskbuljongtärning ½ st
    • Mjölk 0,5% 2 dl
    • Majsstärkelse (redning) 1 msk
    • Dill 1 knippe(n)
    • Citron 1 st
    • Ost 24% 75 g

    Gör Så Här

    1. Sätt ugnen på 160°.
    2. Skala och koka potatisen.
    3. Smörj en ugnsfast form med margarin. Lägg spenat i botten och torsken ovanpå. Hacka lök och strö över. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och vispa ner maizena. Lägg i hackad dill och smaka av med pressad citron och eventuellt lite salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö på ost. Sätt in i ugn ca 20-25 minuter.
    5. Servera med potatis.

    MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT

     Mer recept från sweetwords

    Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

    Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

    sweetwordsbymirre.se

    5