Våra resor

Mellanlandar vid Hajstorp Slusscafé

Hajstorp Slusscafé vid slussen

Vi är på roadtripp och semester och har bokat in oss en natt halvägs på resan till ➜ Hajstorp Slusscafé och vandrarhem. Det ligger 5 km utanför Töreboda och intill slussen vid Götakanal. Cafét drivs av krukmakaren Marianne Ljungström. När man beställer drickbart från cafét får man då således dricka ur den handgjorda keramiken. Det man serverar på cafét är huvudsakligen ekologiskt och närodlat och man serverar även glass, lättare lunch och fikabröd. Stugan vi ska bo vid ligger i anslutning dit.

Häng med oss vidare så ska jag informera er mer om platsen!

Butik drivs av ägaren

Caféägaren Marianne Ljungström är krukmakare och driver även en butik på plats. I butiken finns det även ekologiskt noga utvalda produkter att köpa. Det finns även en webbshop ni kan kika in till där allt finns att köpa via nätet ➜ Formcraft. Här kan man köpa hem och inredning, keramik, kläder, det du kan behöva för trädgård och odling. Det är stor variaton på produkter och fler kända märken blandat med egengjorda produkter.

Det finns ett vandrarhem om heter ➜ Vandrarhem Smeden  där har det bevarats med den hemtrevliga lantliga stilen med blommiga tapeter, spetsgardiner och pelagorner i fönstren. Det känns lite som att kliva in till den gamla goda tiden eller en stuga i Astrid Lindgrens Bullerbyn. Det är av enklare standard men för det inte för enkelt i de boende du hyr. Det finns det du behöver som kaffekokare, tekokare, gratis parkering, wifi m,m. Man får dock dela toalett med övriga i korridoren och så även dusch.

Stuga nummer tre

Vi däremot har ju bokat endast dit för att övernatta en natt i en av de enklaste stugorna. Samt att få njuta av omgivningarna runt om där på eftermiddagen och kvällen är ju inte illa. Skönt att ha ett café med lättare lunch och annat så man vet att man kan äta allt på plats nu när vi bor här. Det finns även tillgång till frukost innan man checkar ut, det får man dock betala extra för.

Vi har en mysig vistelse här nu när vi mellanlandat för kvällen. Tösen har heller inget emot campinglivet märker man. Hon har gått och duschat i campingens dusch nu på kvällen och finner sig och pysslar i en pysseltidning vi köpt och tycker det är mysigt att gå runt och kika runt om på omgivningen. Hon skulle nog kunna campa utan tvekan på en camping i några veckor på sommaren.

MISSA INTE MINA ANDRA INLÄGG

Mer från  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *