Våra resor

Vår vistelse på Steam Hotell

Steam Hotell i Västerås

Från söndag till måndag har vi varit på ett av Sveriges vackraste hotell kan jag lova. När vi gick in på hotellet mötes man direkt av dofter av öppen brasa och någon doft av tallbark eller så. Det var så tjusigt så du kan inte ens ana det ens utan att ha upplevt det själv. Interiören är ju så unik och vacker att man bara baxnar bakåt typ. Vi åkte dit för att BQ fått det av sin chef när han gjort en bra upphandling på jobbet. Så fint och tacksamt gjort och vi är så tacksamma för det. Vi bodde på våning 13 av 18 och ni ser ju hur fint vårt hotellrum var, MAGISKT. Man fick också varsin morgonrock och tofflor. Tofflorna fick man ta med hem och ville man ha morgonrocken fick man betala en summa för 500kr för dem. Vi hade bokat ett 3- rätters paket med tillgång till lounge och poolområdet. Såklart vill man unna sig lyx ibland och det gjorde vi också. Man kan också komma undan kostnadsmässigt med att boka på en söndag och till en vardag som vi gjorde. Det skilde faktiskt närmare 1500kr i pris för att vi gjorde så.

Läs och se om Steam Hotell nedanför, häng med så ska jag berätta ♥

Steam Hotell ett hotell med extra glow!

Steam Hotell är från grunden ett gammalt ångkraftverk som man byggt om till hotell och det ser man ju direkt man kliver innanför dörrarna. Numera är det ju då ett av Sveriges finaste hotell- spa och resort. Hotellet har 18 våningar med 264 rum att kunna boka. Syftet är att boka en unik och skön avkoppling och inte bara ett hotellrum. Det var det som de sa åt oss också då vi checkade in. De skrev ner tiderna vi behövde ha koll på, – För nu ska ni koppla av och inte stressa upp er om tider. Hotellet har en restaurang på 18:e våningen The Wiev och på entreplan har man Chamberlin Experience, den sistnämnda hade vi bokat trerätters meny på. Maten och menyn var ju inget annat att förvänta en gudomlig, vi njöt av varje tugga.

Sedan finns det även fler barer att njuta till. På våning 7 sedan har man Spa-avdelningen med 2 våningar av spa, pooler och relax. Dit in är det 18 års-gräns, så det fick vi ju göra utan att Bellis hakade på, men hon hade inga problem att ligga och gosa ner sig själv på hotellrummet för en stund. Ska nämnas också att de har tänkt till för barnen, för att dem också ska trivas. Det finns skattjakt, tv-spel och spelområden och det ena och det tredje. Ja ni hör ju, vem skulle inte trivas här?

Avkoppling på 7:e våningen

Ja sedan var vår tid, vi vuxna tu att bege oss till 7:e våningen för att gå på lite SPA och RELAX för en stund och det hade vi sett fram emot. Bellis hade buffat ner sig i vår säng på hotellrummet med godis och chips samt film på teven och mådde allmänt gott hon också. Det är ett större spa än man kan tro och Voltage Lounge Pool Club är vad namnet är. Här finns utepool med utsikt över Mälaren i 35 gradigt vatten. Två inomhuspooler och fler olika värmerum, isbad, bastu för att inte förglömma något. Jag älskade mest relaxrummet där man fick lägga sig i avkopplingssängar och njuta av en god dryck intill en sprakande varm brasa. Hur bra som helst och jag somnade nästan där i det rummet.

Efter en god natts sömn avslutade vi den idag med en toppengod frukost som hade precis allt du kan tänka dig, där hade de inte lämnat något utöver. En upplevelse som ligger oss varmt i själen nu och såklart kommer vi besöka Steam Hotell igen framöver.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *