Sund Livsstil,  Viktväktarna

Lasagne med morot och cottage cheese

Den här lasagnen slår många andra.. Enkel vegetarisk lasagne som hela familjen kommer att gilla, du saknar inte köttfärsen faktiskt. Mycket, mycket god

4 portioner – Points 8

Ingredienser

Lök 2 st, gula

Morot 500 g

Margarin flytande 80% 2 tsk

Krossade tomater 1 förp

Grönsaksbuljongtärning 1 st

Lasagneplattor, färska 200 g

Cottage cheese, naturell 1,5% 500 g

Spenat, färsk 150 g

Ost riven 17% 1 dl

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Blanda krossade tomater, lök, morot, buljongtärning, salt och peppar i en kastrull och låt puttra ca 10 minuter. Spä ev. med lite vatten. Varva tomatsås, lasagneplattor, cottage cheese och spenat i en ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över osten och sätt in i ugnen ca 30 minuter.

T I P S : Ta ut lasagnen efter halva tiden och ta två grytlappar i vardera hand och häll ut vätskan som samlas i botten på formen. Det blir lätt så då man gör vegetariska rätter att det bildas extra vätska, grönsaker och morötterna suger ur sig vätska. Jag tömde ur den så och man får ju göra det med försiktig finess så inte hela lasagnen åker ut i slasken. Tippa formen lite så fungerar det.

Receptkälla ➜ ViktVäktarnas vegetariska lasagne ➜ Lasagne med morot och cottage cheese

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut dera

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *